söndag 2 oktober 2011

The (Old) Boys are back in tauwn!

Som jag har längtat! Här kommer en första krönika om den cirkus som är våra gamlingar, skrivet av en riktig veteran som trots Struma grad II plitade ned följande med gåsfjäderpenna: 

Nu har det äntligen blivit dags med lite inför säsongen ord från årets Oldboys.
P.g.a påtryckningar från främst herrar A så har detta fått vänta tills nu. Enligt deras ledarstab:

 

hade vi tagit allt för mycket fokus inför premiärderbyt mot Örlogsbasen från Staun.
Kommande säsong är Oldboysen åter igen nedpetade till Utvecklingsserien efter ett mindre lyckat år i div IV med en sjätteplats som slutplacering. En klar missräkning efter två raka seriesegrar. Så nu blir det för Oldboysen att ner och utvecklas ytterligare. 
 
Laget har fått en ny tränarstab med Osa: 

 










 

som huvudtränare och Linkan som jobbar mer som General Manager med mycket fokus på spelarutveckling främst via enskilda samtal med spelarna. Så snälla ni som ännu inte dykt upp på träningarna, gör det. Kommer att bli tungt för de få som tränar med dessa samtal varje gång. Det kommer bli mycket intressant att se hur denna konstellation kan föra Juniscoachens arv vidare. Borde inte innebära några större förändringar rent spelmässigt då både Snipern och Osa är formade av tidigare Chefstränare Jens Norrman, med spelidén ” långa bollar” och inga passningar på egen planhalva.  Är Snipern petad undrar då alla? Absolut inte, han har efter sitt fina coachande tagit klivet över till Wilands IBK i Kristianstad. Vi önskar honom all lycka i sin nya klubb och med sin nya karriär.
 
Säsongen startade som brukligt är med en Kick-Off i Sporthallen och trots att kaffe och torra kakor stod på menyn så kom ca. fyra tappra spelare så den planerade träningen fick ersättas av sargnedtagning och delande av gamla minnen från våra fornstora dagar. En intressant lirare som dök upp var comebackande Peppe Räjm. Snaggad och fin, så den fördelen han hade under sin tidigare karriär där han täckte stora delar av målet med hjälp av håret som stack ut utanför hjälmen är borta.
 
Träningarna efter kick-offen har sett bra ut med i snitt 5 spelare och småmål. Intressant är att Bubben fått konkurrens av LillBubben. Tanken från lagledningens sida var nog att få in en spelare som kunde ge Bubben den där sista skjutsen mot den storform han uppvisade under Oldboysens premiärår. Men den peppning som man trodde på uteblev helt och det var mer så att LillBubben häcklade och retade sin äldre namne. Verkar dock inte påverka honom utan han verkar helt klart vara på väg mot en storsäsong, med sitt vanliga spel att hänga kvar i anfallszon och minimalt försvarsspel. Intressant är också att se om Osa kan matcha poängkungen Lantis poängskörd föregående säsong på hela 16 poäng på 13 matcher? Ser ut som en omöjlig uppgift, men kan Bubben hitta fram med sina passningar och kanske även en comeback av Brage till detta så kanske han lyckas.
 
Väl mött i Sporthallen under säsongen!!!

Inga kommentarer: