lördag 22 oktober 2011

|Herrar A| Slätafly - Lönsboda, 7-6

Något längre referat kommer inte, dels för att jag förträngt stora delar av matchen, dels för att jag inte orkar. Alla bilder är tagna av Tommy Bodling.

Efter en start där Slätafly fick väldigt bra utdelning på sina skott, gick man upp till 3-0 ledning, där de två sista kom i samma boxplay(!) slappnar man av och låter Lönsboda relativt ostörda pricka in reducering 3-1 under samma utvisning. 3-2 och 3-3 kommer sedan som ett mjälbrandskontaminerat brev på posten.

Andra perioden är helt vansinnig där Slätafly slarvar i var och varannan situation och tillsammans Lönsbodas kontringsinriktade spel gör det att spelet får jobbig Hawaii-karaktär. Fyra powerplay, två till vardera lag, medför att andra perioden slutar 2-2 och det är alltså lika inför den sista perioden.

Ett något mer taggat hemmalag ges ytterligare en chans i powerplay och när en av bortalagets backar tvekar en sekund får Ålen utrymme att Zorra in ledningsmålet. Johan Ramvall dundrar in 7-5 fyra minuter från slutet men det är fortsatt slarv ifrån hemmaspelarna vilket gör att Lönsboda känner vittring. Två minuter senare kommer mycket riktigt 7-6 varpå Lönsboda tar ut målvakten. Som tur är lyckas dom inte, trots ett par halvchanser, inte sätta fler bollar i nät och matchen slutar 7-6.

Endast fem av målen kom i spel fem mot fem, 2-3 till Lönsbodas favör. Jag vet inte om man kan dra några stora växlar på grund av det, men skönt är att Slätaflys powerplay fungerar igen efter grus i maskineriet senast mot Munka-Ljungby. Tycker att resultatet är rättvist, Slätafly var det bättre laget MEN när man slarvade var bortalaget mycket skickliga i omställningar. Ett snabbt pass i sidled, två man mot mål följt av ett välriktat skott. Hade dom haft lite mer flyt kunde dom åkt hem med tre poäng. Bäst i Slätafly var Robin Karlsson tätt följd av kedjekamraterna.

Mål: Johan Ramvall 4, Robin Karlsson 2, Nils-Petter Hjelm, Mattias "Löken" Evaldsson
Assist: Mattias "Löken" Evalsson 2, Martin Magnusson 2, Johan Ramvall, Robin Karlsson