måndag 31 oktober 2011

|Damer| Säsongsinledning

Damerna spelade igår sin femte match för säsongen och här följer en sammanfattning av matcherna signerat Roger Karlsson.

Craftstaden
Nu har vi genomfört fem matcher utav damernas serie och spelledig helg väntar. Craftstaden var första motståndare ut och vi hade ingen aning om vilket motstånd vi skulle möta, det var längesedan vi var i samma serie. När domaren blåste vi av hade vi tagit 3 poäng med vinst 7-1. Vi spelade disciplinerat, bra fart på boll och vi bjöd inte på något.

Kalmar IBK
Kalmar IBK stod på andra planhalvan i vår första hemma match för säsongen och just detta lag spelade vi vår sista träningsmatch mot innan serien startade, vi vann komfortabelt. Men det var ett annat lag vi mötte nu och vi blev tyvärr tvungna att dela poängen denna gång, matchen slutade 4-4 trots att vi stundtals hade stort spelövertag.

SSG
Flera utav våra motståndare kommer från Öland och tredje matchen var det SSG som ställde upp för match. Ett lag som vi inte visste så mycket om, varningar hade kommit om deras hall var liten att spela i och att dem är svåra att möta hemma.  1:a perioden trycker vi på ordentligt och vi har stort spelövertag trots det slutar perioden 0-0. Andra perioden blir vi lite desorienterade i första 10 min, motståndarna springer över vår målvakt och SSG leder med 2-1 inför sista. Vi trycker på rejält och vi har många skott som stryker tätt utanför och de som går på mål plockar deras målvakt hand om. Matchen slutar 3-2 till SSG

Mörbylånga
Mörbylånga hemma väntar oss helgen därpå och vi väntar oss en hård och jämn drabbning och precis så blev det. Mörbylånga drar upp ett hårt tempo och pressar högt på oss och det är kamp i första, perioden slutar 0-0. Återstående perioden blir fortsatta tuffa och hård jämn kamp, Mörbylånga drar iväg till 2-0 men vi hämtar in och i 3:de periodens mitt står det 3-2 till Mörbylånga och matchen väger. Vi får en utav våra spelare nertryckta i vårt sarghörn men domaren blåser inte ens av och deras forward får gå in och hänga 4-2. Nu väntar massivt tryck mot Mörbylångas mål under återstående del av matchen och med 1,5 minut kvar sätter Bea 3-4. Tyvärr kommer vi inte närmre trots en hård slutpress. Vi får lämna hallen utan poäng.

Borgholm
Femte matchen och Borgholm väntar på oss på andra sidan bron. Inför matchen så har vi 5 spelare borta och vi åker till match med 10st + 2st målvakt. Hela veckan har vi funderat på hur vi skall ställa upp och hur vi skall spela. Hur mycket skall vi ändra? Vad kan vi göra för att få en förändring? Skall vi lämna 2-1-2 gå över till 2-2-1? Vi går till matchstart med ledorden att sätta hög press direkt och störa deras uppspel, vi ställer Borgholm med denna höga press, första perioden slutar 1-1. Andra perioden är 10 minuter gammal då har vi ledning med 3-1 men Borgholm är inte sena att replikera tavlan visar 3-3 när vi startar sista perioden. Vi följs åt i sista perioden men vi får verkligen kämpa, vi går ner på folk, vi flyttar runt folk och precis när vi skall börja trycka mot deras planhalva åker vi på en utvisning för obstruktion och vi får ytterligare U2 för hårt spel. Kanske är jag färgad men dem var billiga. Vi gör det bra i boxplay men det stör vår tilltänkta press och vi förlorar matchen med 4-5.

Spelledig helg
Kanske är det just det vi behöver? Vi har förlorat poäng i de fyra senaste matcherna och med uddamålet i varje match. Vi har spelat bra och kämpat väl, haft rejält spelövertag större delar utav matcherna, men inte fått med oss det där sista, inte haft flytet, haft utvisningar emot oss, inte fått dem lätta målen. Allt detta påverkar matchbilden och det kan sätta sig olika hos oss spelare och ledare.  Energi och bryta trend är viktigt när man kommer i dessa situationer.

Energi ger vi varandra och trender är till för att brytas!!