lördag 8 oktober 2011

|Herrar A| Munka-Ljungby - Slätafly, 7-6 SD

Den korta historien: Två väldigt tunga poäng förlorade.

Den långa historien: Slätafly mot Munka-Ljungby betyder i regel jämna matcher och matchen idag var inget undantag. Eftersom General Manager Sir Andreas Swedestam blivit kidnappad på jobbet och vid tidpunkten för dagens match befann sig i lydstaten framför alla andra, Finland, återsågs ena halvan av förra säsongens Fratres in armis på Flyersbänken. Philip "Puppe" Andersson. Välkommen tillbaka säger Flyersbloggen, om ändå bara för denna gången.

Hemmalaget börjar bäst och gör matchens första mål när period numéro uno är knappt fem minuter gammal och fem minuter senare gör Markus Karlsson sitt andra mål för dagen. 2-0 till Munka-Ljungby således och för en nervös Växjö-bo anades en tung eftermiddag. Två mål av Slätafly inom en och en halv minut såg till att de mörka molnen kring Teleborg skingrades något. Johan Ramvall öppnade målskyttet och herrn som såg till att nyss nämnda skägglurk fick näta hade också skäl att vara extra glad. Nyförvärvet Jonathan Rudholm gjorde sin första poäng i blåstället. Nisse gjorde 2-2 assisterad av Markus Anderberg.

Därefter presenterar sig två av dagens huvudpersoner, nämligen domarna. Sägas bör att dom dömde billiga utvisningar till både höger och vänster, men när matchen ska summeras hade dom ändå ett par fingrar med i spelet. Mer om det senare.

Matchens första utvisning åker Jens Milesson på och Munka-Ljungby uttnyttjar läget på bästa sätt och gör 3-2, något som står sig perioden ut. 19.40 åker hemmalaget på en utvisning och 20.00 viftar domarna ännu en gång med armarna i vädret vilket gör att Slätafly får börja andra perioden med ett ypperligt läge i fem mot tre.

Tyvärr fungerar inte Slätaflys annars så utmärkta powerplay så bra idag och man går mållösa från båda utvisningarna. Som om detta inte vore nog gör Munka-Ljungby mål tio sekunder senare. Psykologiskt väldigt jobbigt såklart, men Slätafly får en chans att revanschera sig i ytterligare ett numerärt överläge. Inte heller denna gång fungerar det. Resten av perioden spelar Slätafly i princip med en man mindre på banan och Munka-Ljungby hade läge att ta död på matchen men Slätafly kan med styrka och lite tur reda ut stormen och inför den avslutande akten står det 4-2 på resultattavlan och matchen lever i allra högsta grad.

Slätafly går ned på två femmor och rivstartar matchen men åker på ännu en utvisning. Som tur är har vi en viss Johan Ramvall i laget som gör 4-3 i boxplay. Detta får gästerna att tända till och med halva perioden kvar att spela kvitterar Jens Milesson och strax därpå gör Nils-Petter Hjelm sitt andra mål i matchen och för första gången är Slätafly i ledning. Tyvärr kvitterar hemmalaget med en och tjugo kvar. Johan Ramvall ville annat och efter en snygg passning från Robin Karlsson dunkar han upp bollen i nättaket.

51 sekunder kvar att spela och Munka-Ljungby tar time-out och tar ut målvakten. Med 25 sekunder kvar har Pierré Nilsson bollen på offensiv planhalva när han blir, diplomatiskt uttryckt, bryskt avväpnad och hemmalagen med en man mer på banan kontrar in kvitteringen till 6-6. 19.43. Tunga huvuden som äntrar planen i sudden death brukar inte vara någon höjdare. På ett sätt som liknar deras kvitteringsmål kan Munka-Ljungby köra över Johan Ramvall och kontra in slutresultatet 7-6.

Givetvis känns det som två förlorade poäng, trots att en poäng på bortaplan mot Munka-Ljungby får ses som godkänt. Sett över hela matchen har hemmalaget ett litet övertag i den första perioden, chans att döda matchen i andra innan Slätafly tar över och styr i tredje perioden. Givetvis kan man försöka skylla på domaren, men det har man inte mycket för. Hade Slätafly utnyttjat sina powerplay ( som dom fick ganska billigt ) på samma övertygande sätt som vanligt hade dom vunnit ändå.

Marginalerna var helt enkelt inte på Slätaflys sida, vilket Lönsboda lär få känna av 111016 klockan 16.00 i vår nedgångna, varma, tråkiga, äckliga och alldeles underbara Torsås Sporthall.

Mål: Johan Ramvall 3, Nils-Petter Hjelm 2, Jens Milesson
Assist: Jonathan Rudholm, Markus Anderberg, Pierré Nilsson, Robin Karlsson