torsdag 27 oktober 2011

|Herrar A| Inför: Antagonisternas antagonist

Världspremiär imorgon! Det första länsderbyt där de tre bästa lagen från Kalmar möts samtidigt. Den stora frågan är om två är mer än ett. Slätafly har hemmaplan på bortalagets hemmaplan så att säga, men ett derby är alltid ett derby och om Ramvall och Gunte är snälla imorgon heter jag Knut Kragballe och kommer från Danmark. Det jag menar är att allt kan hända, har hänt och kommer att hända. Det kommer ryka ur öronen på spelarna och måhända kommer inte det klassiska Asterix-slagsmålsrökmolnet mörka lysrörsarmaturen men vilken match det kommer bli! Tufft, svettigt och tight.

Som vanligt ska vi höra vad Viktor Larsson har att säga om matchen.
Då var det dags för säsongens andra derby, denna gång är det nybildade Kalmarsund som står på andra sidan. Det är en match som vi sett fram emot sedan sammanslagningen blev officiell. Vi hoppas på en riktigt bra stämning på läktaren och en bra och välspelad match. Kalmar har inlett säsongen bra med 4 segrar och en förlust mot Palmstaden. Vad det gäller vårt egna spel så tycker jag att vi hittade betydligt mer rätt i senaste matchen mot Höllviken. Där bolltempot var bättre och passningsspelet höjdes betydligt, vilket gjorde att lagmaskinen Flyers tillslut kunde mala ner Höllviken.

Träningsveckan inför derbyt har sett mycket bra ut, vi har lagt fokus på att fortsätta driva upp tempot i spelet men givetvis med en mycket stor noggrannhet för att inte slarva bort några passningar.
Vad blir det för typ av match? Givetvis kommer det vara mycket kamp i denna match där det gäller att balansera mellan kyla och hetta, men även fasta situationer och spelvändningar kommer att bli mycket viktiga för hur matchen ska se ut.
Läget i truppen ser mycket bra ut, i och med Ola Carlssons intåg har vi fått en bättre konkurrenssituation och mer fart in i truppen vilket vi är mycket tacksamma för. Enda spelaren som inte kan deltaga i matchen är Simon Lundström som är med och tränar med laget igen och vi hoppas ska vara tillbaka i spel när vi möter Engelholm i slutet på månaden.

Då så, nu kör vi!

Dehär är Flyers
Tr. Viktor Larsson
 Ännu en match jag inte har tid att närvara på då det vankas ökänd dundertenta på måndag men jag hoppas att Slätafly sköter sig ändå. Tre poäng skulle smaka så fint, så fint.

Nu är det ju snart för sent, men förköp till matchen hittas här.

Inga kommentarer: