onsdag 23 januari 2013

Inför Åstorp/Kvidinge

Vilken förpillat förtjusande dag vi har idag idag idag. Efter en kortare promenad i en heldöd residensstad väckte jag grannarna innan klockan slog 06.00 med lite finfint diafragmagurgel signerat Anata. Det var dock inte meningen att spela riktigt så högt :)

Efter ännu en spelledig helg har det blivit dags för match igen och precis som förra matchen väntar toppmöte. Serieledaren Höllviken gick på pumpen mot Munka-Ljungby och både Åstorp och Slätafly såg att det där halmstrået precis växte sig lite större vilket kan fungera som extra tändvätska. Åstorp parkerar på andra plats, sju poäng före Slätafly men med två matcher mer spelade och har gått bättre än jag trodde innan säsongen. Det är främst två rutinerade herrar, skyttekung Brendheden och assistkung Lagerkvist, samt unge Anton Tufvesson som det handlar om när det gäller poängproduktion. Dessa tre har gjort 65% av målen, och Åstorp är det lag på övre halvan som har minst antal poängmakare, 12 stycken att jämföra med Slätaflys 15 och Landskronas 18. Sist lagen möttes blev det tyvärr stryk med 4-5 då Slätafly gjorde en riktigt dålig insats utan skärpa, men jämfört med den matchen är det ett helt nytt Slätafly. När Gepan dessutom fixat supporterbuss så är förutsättningarna för att Slätaflys vinstrad utökas till sju raka ganska goda. 

P98/99 var i liknande sits förra veckan, tredjeplats och möte mot serietvåan Sandbäckshult. Efter en sanslöst spännande och emellanåt väldigt grinig match blev det vinst med 4-3 vilket betyder att man har andraplatsen i egna händer, speciellt som att Sanbäckshult har fullpoängaren Färjestaden lag 1 kvar att möta. Laget har tagit stora kliv till denna säsong vilket nog överraskat flera av lagen i serien men inte mig, jag har alltid vetat att laget har haft innebandy i blodet, frågan har bara varit när man skulle blomma ut på riktigt.

..och börjar ni tjafsa..

Åstorp är en svår nöt att knäcka men det ska gå. Jag dror dessutom att Slätafly har fler växlar att lägga i, trots fin form på slutet. Det finns mer att ta av. Sista målet i öppen kasse? 5-7. Hade inte varit fel! Jag hoppas bara Jens har kommit över den för hans del hjärtekrossande statistiken oss emellan i Quizkampen. Tur han är bättre på innebandy än frågesport.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det enda Jens är bra på är att hålla på Arsenal.. Blir dock stryk på lördag för stackarna när Liverpool väntar..

Anonym sa...

Matchen är pa onsdag...

JM sa...

Liverpool ska vara glada med en poäng ;)