fredag 7 oktober 2011

|Tipset| Omgång 3

På allmän begäran kommer jag börja tippa matcherna. I förra omgången hade jag rätt tecken på alla matcher utom Palmstaden - Kalmarsund, men jag fick inte in något resultat. Vi får se hur bra det går denna omgång. Jag tänker inte tippa Slätaflys matcher. Det vore jättekul om några läsare också tippade matcherna, bara släng iväg ett tips i kommentarerna underst i detta inlägg. En tipsliga skulle kunna ordnas, skriv ditt namn/alias i kommentaren och behåll det i alla tips så kan jag räkna poäng och sammanställa tipsen varje vecka.

Lite regler kanske? Vad sägs om 1 poäng för varje rätt tecken efter full tid (1,X,2) och ytterligare 2 poäng om resultatet är riktigt? Givetvis måste resultaten skickas innan matcherna startas.

Örlogsstadens IBK - Palmstaden IK, 4-8
Örlogsstaden har fått ett tufft spelschema i början av säsongen men förra matchen stod man upp mycket bra mot FBC Engelholm och kunde med lite flyt ha fått med sig en poäng. Trots att man gjort en rejäl uppryckning sedan matchen mot Slätafly kommer dom att få det mycket svårt mot Palmstaden som kanske har börjat bäst av alla lag. Jag räknar med att Palmstaden spelar lika hårt denna säsong och om Örlogsstaden ska ha en chans gäller det att dom håller huvudet kallt och spelar riktigt bra powerplay. Nä, Persson stänker in fyra baljor i andra perioden och dödar matchen.

Lönsboda IBK - Röke IBK, 6-4
Svåraste matchen att tippa. Svårt att veta var Lönsboda står någonstans, men man gör mycket mål iallafall. Faktum är att Kim Johansson har gjort fler mål själv än hela Röke. Röke har börjat mycket dåligt och ligger för närvarande på nedflyttningsplats med en nolla i poängkolumnen, en derbyförlust mot Munka och premiärförlust mot ytterligare en nykomling i bagaget. Självförtroendet är säkert inte på topp men jag tror att Rökes chans är större i helgen än föregående matcher. Dock räcker det inte hela vägen.

Höllvikens IBF - FBC Engelholm, 5-5
Seriens mest spännande nykomling Höllviken stöter på patrull i helgen då Engelholm kommer på besök. Engelholm har inte börjat helt övertygande men det nybyggda maskineriet har precis börjat snurra och det vimlar av spelare som kan avgöra matcherna. Höllviken spelade mot Carlshamn förra helgen (förlust i Sudden Death) och körde fullplanspress, dvs man backar inte hem när motståndarnas backar letar luckor utan man jagar och stressar över hala banan. Engelholm har säkert koll på detta och givetvis en plan för hur man ska lösa det. Men jag slänger iväg en helvild chansning och säger 5-5.


Sävsjö IBK - Carlshamns IBK, 10-4
Serieledarna tar emot Carlshamn på hemmaplan. Det bör sluta med Sävsjöseger trots att Carlshamn är ett bättre lag än förra säsongen och jag tror att det blir en ganska stor marginal. Carlshamn kunde vända förra veckans match mot Höllviken på grund av effektivt powerplay i allmänhet (dock ska det ha varit fantastiskt billiga utvisningar) och Zoltan Veszpremi i synnerhet. Sävsjö är för bra för Carlshamn och kommer ligga på första plats även efter helgen.

FBC Kalmarsund - Hovslätt IK. 7-2
Kalmarsund kommer till denna matchen rejält taggade efter utskåpningen i Trelleborg förra helgen. Jag tror inte det var någon som räknat med det resultatet, men kanske är det så att Palmstaden verkligen har tagit stora kliv från förra säsongen, kanske är Kalmarsund överskattade eller väldigt beroende av Wittberg. Kanske det är för tidigt att uttala sig om. Hur som helst får dom en ganska snäll rebounder då Hovslätt får åka hem över bron med en förlust i bagaget. Hovslätt har den tunnaste truppen, antagligen den yngsta truppen och kommer bli överkörda av Kalmarsund.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Höllvikens tränare tippar också varje vecka, dock tippar han inte sina matcher iheller :)

G sa...

Örlogsstadens IBK - Palmstaden IK, 3-9

Lönsboda IBK - Röke IBK, 4-5

Höllvikens IBF - FBC Engelholm, 4-7

Sävsjö IBK - Carlshamns IBK, 9-2

FBC Kalmarsund - Hovslätt IK, 5-2

:D

JM sa...

Jo, jag har sett att han tippar, vill han vara med i tipsligan får han skriva i kommentarerna :)

Tackar G för din isbrytare, ditt tips är noterat. Nu väntar jag bara på fler tips!

C.H. sa...

Lönsboda - Röke
5-5

Munka Ljungby - Slätafly IBK
5-4

Örlogsstaden Karlskrona- Palmstaden
5-8

Kalmarsund - Hovslätt
10-5

Sävsjö - Carlshamn
8-6

Höllviken - Engelholm
8-6

a.l sa...

Örlogsstadens IBK - Palmstaden IK,4-7

Lönsboda IBK - Röke IBK,6-5

Höllvikens IBF - FBC Engelholm,5-7

Sävsjö IBK - Carlshamns IBK,11-3

FBC Kalmarsund - Hovslätt IK,8-3

JM sa...

G din jävel, att så självklart pricka in rätt resultat i Örlog - Palmstaden är respekt! Mitt eget tips ser lite darrigt ut. Två resultat imorgon är det enda som kan rädda mig nu!

G sa...

Så ja! ;)