tisdag 31 januari 2012

Damerna vann mot Mörbylånga

Även damerna spelade match i helgen, och precis som herrarna vann dom relativt komfortabelt. Följande referat är signerat Roger Karlsson:

Mörbylånga borta såg på förhand ut att bli en jämn match om man tittar i tabellen, men det blev inte så. Flyers damer åker hem från Öland med 3 nya friska poäng, faktiskt andra helgen på rad som vi plockar poäng från våra partners på andra sidan sundet.

Samtliga individer i detta lag hade förberett sitt arbete på allra bästa sätt. Varje byte var en match, ta jobbet i mitt byte sen får jag vila, varje enskild match ska jag vinna, in på planen för att jobba. Idag gör alla jobbet för varandra och med varandra, så måste vi fortsätta för att ta våra poäng.

Matchen då?  Ida stressar högt och vinner boll och 1-0 kommer efter att bollen passerat deras målvakt. Vi fortsätter vårt jobb, stundtals högt upp i plan, stundtals lägre ner i banan, vilket stör Mörbylångas taktik som säkert hade förväntat sig att vi skulle backa hem. Förra veckans trippelmålskytt Malin Karlsson presenterar sig 15 minuter in genom att hänga dit 2-0. Snyggt!

Mindre än 9 minuter in i period 2 så har tavlans siffror ändrats till 6-1 och dessa mål sker inom 5 min, Söforth, Strand, Jossan och en glädjeskuttande Bea trycker dit var sitt mål. 5-1målet var enligt Göran en inövad variant där vi lägger lång boll mot mål för styrning på hockeymaner i mål. Har jag missat något?? Därefter så har båda lagen mkt boll, Mörbylånga sticker upp med kontringar och avslutar gärna i slottet men där är vi bra med och täcker. Ytterligare 1 mål faller in innan vi går till vila inför sista, 6-2 till Flyers efter andra.

20 minuter kvar att jobba som vi bryter ner till små matcher i varje byte, nu förväntar vi oss att Mörbylånga lägger press på oss och möter oss högre upp i banan. Matchbilden blir olik dem första två perioderna, mer jämnare spel, men vi känner oss trygga med varandra och vi är rätt i våra positioner. Båda lagen har chanser åt båda håll och Mörbylånga får turligt in 2 bollar som studsar retfullt på ben, rygg och målställning. Timeout till våra motspelare och vi samlar ihop tjejerna, förklarar att vi fortsätter som innan, inga förändringar. Vårt avslutande målskytte står Malin för 18:12 in i sista perioden, 7-4 och i det ögonblicket lutade jag mig tillbaka med armarna i kors mot ribbstolarna i Skansenhallen.