fredag 20 januari 2012

Inför Munka-Ljungby

La prémisse

Munka-Ljungby har nog, precis som Slätafly, överraskat många genom att gå så bra i serien som man gjort, speciellt med tanke på att inget av lagen började helt och hållet övertygande. Båda lagen har dock gnuggat på och smugit förbi den ena efter den andra och placerar sig numera som serieledare respektive runner-up, på samma poäng men Slätafly har två extra plusmål i skuffen. Mötet i höstas höll på att sluta lyckligt men 17 sekunder innan den feta damen flexade larynxen kvitterade Munka-Ljungby för att sedan ta bonuspoängen också. Snyltrot på ädel tistelstam, som en icke helt okänd fiktiv skeppare skulle sagt! Sedan den matchen har man dessutom fått rutinerad förstärkning i stereo: Tobias Blixt och Niklas Nordén. Den förre fruktad exekutor och han leder snart Munka-Ljungbys interna poängliga, trots endast nio matcher innanför korsetten. Den senare har inte spelat så mycket men jag tycker inte om det faktum att han listas i Munka-Ljungbys trupp, det är en jobbig spelare.

La force

Sedan suddenförlusten i höstas har Slätafly tagit 27 av 30 poäng och gått som självaste Hannibal i alperna; rakt mot himlen med 37 elefanter i släptåg. Inte ska väl marschen sluta här? Alla vet att Slätafly är starka hemma, men man ska komma ihåg att senast Munka-Ljungby gästade Torsås Sporthall tog de två poäng med sig hem. Helgens bortalag vet alltså hur man gör. Munka-Ljungby förväntar sig att Slätafly spelar offensivt och fartfyllt, det gör jag också, Munka-Ljungby påstår att det passar dom utmärkt och kan man tänka sig, jag tycker det passar oss utmärkt! Det är det som är grejen med Slätafly, alla vet hur vi spelar men jää-äää-vlar vad tunga vi är, på fejkparkett med vår galna hemmapublik i röven, och det kan man inte förbereda sig på. 

L'historie
 
Munka-Ljungby - Röke, 5-4
Palmstaden - Munka-Ljungby, 5-7
Lönsboda - Munka-Ljungby, 6-7
Munka-Ljungby - Örlogsstaden, 6-5 SD
Sävsjö - Munka-Ljungby, 4-8

Le bonheur?

Jag gissar att det kommer koka av adrenalin, ånga av spelglädje och dåna i sargen när Johan Ramvall med flera borstar bort små skåningar från ryggen. Det är nu det är dags att kliva fram, visa styrka och inte vika en pikometer från målet: Segra i varje närkamp. Det är nu det är dags Slätafly. Vilka vill spela allsvenskt nästa år? Det är det som är frågan.

Fin

1 kommentar:

Anonym sa...

Kom igen nu kära publik, heja fram Slätafly till seger! Inget förköp så var där i tid.