söndag 15 januari 2012

Kräken ifrån Engelholm..

.. har gjort det igen. Många har säkert hör/läst det redan men för dom som inte har en aning om vad jag pratar om kommer det här. Tränaren till Engelholms P14-lag har döpt tre olika försvarssystem till Petra, Jennifer och Sofia, för att beskriva hur spelarna ska agera i vissa situationer.
Jennifer är den lugna och trygga tjejen som inte blir irriterad och gör konstiga saker. När vi spelar Jennifer är vi trygga i våra roller, arbetar tillsammans med mycket snack och dubblar aggressivt. Jennifer måste man vårda kärleksfullt, krama och vara rädd om. Det gäller för oss att alla på planen agerar tillsammans i en enad försvarsuppställning. Vi ska lita på Jennifer och vi ska lita på varandra.
 Vad fan? Vilken liten människa har skrivit detta?
Sofia är snygg, sexig och lite mer framåt än Jennifer. Sofia gillar att klä sig utmanande och ta för sig i sängen. När vi spelar Sofia ska vi utmana motståndarna och lura dom dit vi vill. genom att vid rätt läge hångla och tafsa på Sofia får vi ut optimalt resultat och vinner boll i fickan för kontring. Med kraft, maximalt löp och följsamma förflyttningar är Sofia tjejen vi drömmer om!
 Varför? Det måste väl finnas bättre sätt?
Petra är den galna bruden som man nästan är rädd för. Hon rivs, bits och gillar att dominera. Petra blir sugen när man är aggressiv, tar för sig och har attityd. Petra dominerar och bestämmer vad motståndarna ska göra. I sängen kan du riva sönder hennes kläder och smiska henne på rumpan, ju mer energi desto bättre. Petra är rock’n’roll och vi gillar det. Släpp loss monstret, släpp loss Petra!
FBC Engelholm tar givetvis avstånd från allt, och har stängt av tränaren tillsvidare, och det med rätta. Jag tycker det är sinnessjukt att sådant förekommer. Jag bryr mig egentligen inte särskilt mycket, för jag tror att Engelholms fjortonåringar har mer koll på livet än deras tränarkår, men de ynkliga ledarna förtjänar offentligt spöstraff. En Blodörn är lite väl att ta i men kanske en 72 timmars Legenden om den osynliga staden Kitezj på repeat, framförd av en heldöv ensamble och med Tobbe från "En annan del av Köping" i alla roller skulle kunna vara ett lämpligt straff. Ynkliga jävla människa. Jag kan, om jag verkligen försöker, förstå poängen, men det är så otroligt klumpigt att man tar sig för pannan och undrar hur folk är funtade.

Jag kan dock komma med ett litet tips: BYT KLUBB.

Det är synd att en idiot ska förstöra för en hel sport, för innebandy får bara plats i media vid tillfällen som detta eller när Innebandyligan var i farten, om någon kommer ihåg dom.



Jag vill avsluta med ännu en snackis. Förra fredagen spelade Växjö borta mot Partille i Allsvenskan och Joachim Knudsen i Partille tacklades bryskt av Växjös David Östergren i en närkamp vilket slutade med att han för en kort stund tappade medvetandet. Själv tycker jag att det är en sinnessjukt idiotisk tackling som inte hör hemma på en innebandyplan. Nu tog tacklingen kanske hårdare än vad en likande situation brukar, men att det inte resulterar i en utvisning är fullkomligt sanslöst. Idag är det nog så att man bör förvänta sig sådana situationer i innebandyn, för gör man inte det är man inte beredd när dårar kommer farande i ryggen, det är då det blir farligt. Vad tycker ni?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Matchstraff, det hade det ju varit i ishockey. Sen att han inte ens kollar hur det gick med killen efter tacklingen blir man ju bara förbannad på. Okej om båda hade satsat men knudsen e ju klart före till bollen. Horribelt

JM sa...

Jag håller med, det borde blivit matchstraff. Man ser väldigt tydligt att Östergren satsar på spelare istället för boll. Som tur är verkar Knudsen ha repat sig.