söndag 22 januari 2012

Slätafly Dam - SSG, 4-3

Äntligen! Slätaflys damer har inte haft marginalerna på sin sida denna säsongen och hittills åkt på inte mindre än 5 (!) uddamålsförluster, varav en i bortamötet mot SSG. Igår var det äntligen dags att stå som segrare igen, detta efter en jämn match mot just SSG från Öland.

Det var också hemmalaget som öppnade målskyttet redan efter två och en halv minut när Malin Karlsson kunde sätta bollen i nät, assisterad av Josefin Karlsson. Tyvärr kan gästerna kvittera ganska omgående för att sedan ta ledningen. Men det dröjer inte länge innan Malin Karlsson kan utjämna, denna gången på passning från Elisabeth Birgersson. Resultatet står sig perioden ut. Andra perioden blev en målsnål historia men tre minuter från slutet kliver skytteligaledaren Johanna Strand fram och sätter Slätafly åter i förarsätet, assisterad av Alma Larsson. Ställningen är alltså 3-2 inför sista perioden. Efter drygt halva perioden kliver en av planens förgrundsfigurer för dagen fram igen, Malin Karlsson gör sitt tredje mål för dagen. Passningen stod comebackande Cecilia Bertilsson för. En tvåmålsledning i innebandy är skör och när SSG reducerar med åtta minuter kvar blir det lite nervöst men Slätafly kan hålla undan resten av matchen och tar säsongens tredje trepoängare.

Nästa helg väntar Mörbylånga, som också vann höstmötet med uddamålet. Ytterligare en revansch att utkräva!