söndag 22 januari 2012

Slätafly - Munka-Ljungby, 5-4 SD

Tommy Bodling bjuder på en drös bilder, precis som vanligt. Dom är fantastiska, precis som vanligt. Kolla här.

Så jefvla skönt. Två friska poäng inkasserades i dagens seriefinal mot serietvåan Munka-Ljungby efter en mycket tight match som avgjordes i Sudden Death och revanschen från den bittra förlusten på bortaplan var ett faktum. Segerskytt: Emil Johansson.

Det var två lag som förstod vikten av denna match som stod på banan vid första tekning, ingen ville förlora. Efter två minuter åker bortalaget på en utvisning för fasthållning. I Skåne nollade Munka-Ljungby Slätaflys powerplay fyra gånger om men även i detta avseende tog Slätafly revansch och var hundraprocentiga idag istället. Jens Milesson placerade distinkt in 1-0 och den 427-hövdade publiken fick vråla för första, men inte sista gången denna mycket mysiga afton. Tyvärr blev Slätafly efter detta passiva och Munka-Ljungby kunde kruta in både ett och två mål, efter lite slarv från hemmalaget, innan perioden var till ända.

Det var andra bullar till andra perioden, och dom smakade mycket bättre. Dom smakade mumma. Skåningarna drog på sig ännu en utvisning efter fem minuter och när Slätafly har en boll på mållinjen redo att petas in i mål flyttar Munkas målvakt målet en halvmeter och straffen är solklar. Straffskytt var Robin "Ålen" Karlsson och han gjorde inget misstag, tvärtom var straffen väldigt snygg och matchen kvitterad. Målvaktens fuling kunde gått hem, men tyvärr för Munka-Ljungby så lyckades den inte lika bra som Suarez räddning mot Ghana i fotbolls-VM i Sydafrika. Bara sekunder efteråt åker ännu en bortaspelare ut och Slätafly får chansen att ta ledningen i spel fem mot tre. Det rasslar till i nätmaskorna direkt och kanske förstod Munka-Ljungby då att det vore smart att spela fem mot fem resten av matchen för dom drar inte på sig fler utvisningar efter det.Tyvärr kan Munka-Ljungby kvittera och rycket kom av sig något. Slätaflys period rakt igenom.

Hovfotograf Bodling lät avtryckarfingret gå varmt idag också. Fler bilder kommer

Slätafly börjar även tredje perioden bäst och 4-3 kommer efter en frislagsvariant som gått hem många gånger, lika skönt varje gång. Lika snygg varje gång. Men. Men. Munka-Ljungby är skickliga på många saker, bland annat att kontra. 4-4 kommer efter en vacker kontring och det är lite dödläge igen. Nu började det märkas hur rädda lagen var att förlora poäng, det började märkas hur tät toppstriden är i år och spelet blev lite mer avvaktande än i mittenperioden. Resultatet står sig hela vägen till full tid. Slätafly saknade dock inte chanser att avgöra matchen men avsluten var tyvärr lite trubbiga.

Sudden Death således, precis som vid förra mötet, precis som förra årets möte men denna gång är det Slätafly som är strået vassare. Efter ett vackert anfall frispelar Ola Carlsson Emil Johansson vid bortre stolpen som bara har att dunka i bollen i öppet mål och därmed vinna bonuspoängen åt Slätafly, till superpublikens glädje. Emil har äntligen hittat målet och har gjort tre av sina fyra mål mot Sävsjö senast och Munka idag (otroligt viktiga mål dessutom), det ska bli mycket roligt att se vad han kan hitta på härnäst.

Ett rättvist resultat då Slätafly sett över hela matchen var det bättre laget och är nu själva uppe i serieledning. Dock gjorde poängtappet att Kalmarsund och Engelholm knaprade in en pinne och det skiljer nu endast tre poäng mellan plats ett och plats fyra. Domarna ska ha en eloge för en grymt bra insats och publiken, PUBLIKEN var kunglig! Njut nu för fan!