söndag 15 januari 2012

Vinst mot Sävsjö

Eftersom Munka-Ljungby vann derbyt mot Röke tidigare i veckan krävdes full pott mot Sävsjö för att inte tappa mark i striden om den Allsvenska platsen. Slätafly rivstartade med mål i första minuten och kontrollerade sedan ledningen matchen igenom. Slutresultatet skrevs till 4-9 och Slätafly gick därmed om Munka-Ljungby i tabellen och kan gå och lägga sig som serieledare ikväll.

Lyssna: Martin Magnusson om att åter vara serieledare: ”Underbart”

Slätafly dominerade första perioden från början till slut och ett tidigt mål signerat Ola Carlsson bäddade för en mycket trevlig första tredjedel. Slätafly kunde sedan utöka ledningen två gånger om innan periodpausen genom Linus Strelert och Robin Karlsson. En mycket stabil period där Sävsjö inte bjöds på mycket.

Tyvärr var andra perioden inte alls lika rolig, Sävsjö höjde tempot och Slätafly spelade inte bra. Ändå kan Martin Magnusson göra 0-4 efter drygt halva matchen. Daniel Johansson, som kanske var matchens bästa spelare stod för många svettiga räddningar och såg mycket på egen hand till att det bekväma fyramålsöverläget stod sig perioden ut.

Sista perioden bjöd på hela nio mål, och som tur är gjorde Slätafly flest i denna perioden också. Emil Johansson gjorde 0-5 med femton minuter kvar att spela och när Slätafly dessutom får ett powerplay strax efteråt kändes det ganska bra. Men ingen utdelning, istället kan Sävsjö spräcka nollan direkt efter att ha blivit fulltaliga och gör 2-5 en minut senare av bara farten. Emil Johansson gör sitt andra för dagen och punkterar matchen med sitt 2-6 med 398 sekunder kvar. Trodde jag. 3-6 kommer direkt efteråt och med två minuter kvar gör Sävsjö 4-6. Men upphämtningen stannar som väl är upp där, och Slätafly kan göra tre snabba mål i slutet fram till 4-9.

Ruggigt starkt av Slätafly att på ett så stabilt och kontrollerat sätt vinna mot svårspelade Sävsjö i sin hemmaborg så att de tillresta Slätaflysupportrarna fick en trevlig hemresa. Till nästa match väntar ännu ett tufft motstånd, nämligen Munka-Ljungby. En match där segraren kommer rycka åt sig en ensam serieledning och koppla greppet om det översta strecket. Viktigt värre!

Mål: Ola Carlsson 2, Linus Strelert 2, Emil Johansson 2, Robin Karlsson, Martin Magnusson, Johan Ramvall
Assist: Robin Karlsson 2, Ola Carlsson 2, Emil Johansson, Johan Ramvall