fredag 13 januari 2012

Inför Sävsjö IBK

I helgen styr spelarbussen kosan mot Sävsjö för en tuff match på det saknade underlaget parkett. Det är ju inte så ofta vi har på höglandet att göra så jag tänkte först dra lite kuriosa rörande Sävsjö med omnejd.

Sävsjö är, precis som grannen Jönköping en bygd med starka kyrkliga traditioner vilket bland annat tar uttryck i en drös frikyrkor och att man är en av kristdemokraternas högborgar. Jag hoppas att min något blasfemiska andra parentes i förra inlägget inte trampade någon stackars innebandytokig metodist på stövletterna.

Sävsjö har faktiskt saker att vara stolta över också. Till exempel kommer en av Sveriges största TV-personligheter någonsin, samt årets smålänning 2003, Bosse "Bildoktorn" Andersson från Sävsjö. Även den legendariska Svenne Hedlund, bakslug sångare i Hep Stars har insett Sävsjös storhet och bosatt sig där.


Innebandyn har inte korsat våra vägar särskilt ofta då Sävsjö tillhört den mellersta regionen. Men man besitter ett lag som i sina bästa stunder kan vinna mot alla lag men som hittills varit för ojämna för att kännas som ett riktigt topplag. De är starkt beroende av sin första kedja med Bjerhagarna och Johansson och när dessa tre inte producerat är det ingen som på riktigt har tagit över taktpinnen. Det gäller alltså för Slätafly att få stopp på ovan nämnda herrar för då är mycket redan vunnet. 

Efter uppehållet hade Sävsjö en ännu lättare uppgift än Slätafly då Hovslätt slogs tillbaka med 9-3 utan några som helst problem. Dom får det tuffare på Söndag.

Förra mötet lagen emellan slutade med förlust 7-5 efter en snudd på katastrofal insats men Slätaflys formkurva har sedan dess en brantare lutning än Sävsjös och vi får hoppas det håller i sig över helgen. Det skiljer inte mer än fem poäng mellan förstaplats och sjätteplats och varenda poäng kommer bli otroligt viktig i striden om Allsvensk plats.

Om du precis som jag har mycket dålig koll på Sävsjö rekommenderar jag denna:


:)

Inga kommentarer: