måndag 6 februari 2012

Damerna nollade serieledarna

Slätaflys damlag tog igår sin tredje raka seger när serieledarna från Borgholm besökte Torsås Sporthall och har nu börjat klättra uppåt i en haltande tabell. Fortsätt så tjejer! Precis som vanlig är referatet från Roger Karlsson.

Det var osäkert om det skulle bli någon match mot suveräna serieledarna Borgholm. Förkylningar härjar nu och hade drabbat flera spelare hos våra motståndare, men Fia i Borgholm lämnade ok för spel på lördag eftermiddag. Samling i hallen och idag lyste det revansch i allas ögon, vårt höstmöte förlorade vi med 5-4 efter att ha åkt över bron med endast 9st spelare plus målvakt. Idag hade vi betydligt mer folk till förfogande och det kändes skönt att inte behöva vakna på morgonen och fundera över hur vi skall formulera laget.

Att det skulle bli en tajt match idag med chanser åt båda hållen var vi ganska överrens om.  Första perioden är igång om det börjar lite avvaktande från båda lagen men sen kör det igång. Vi är ängsliga i vissa situationer, lite obestämda och har initialt stor respekt för våra motståndare. Spelet går upp och ner för oss, vi lyckas att skapa lägen men vi lyckas inte att spräcka nollan. Vi har några bollar som träffar ramen men inga mål åt något håll trots att chanser finns för båda lagen. Borgholm har ett par öppna lägen som hamnar över sarg istället.

Inför andra går vi ner på folk och gjuter mod i våra damer att stå upp mer, vara tydliga, bestämda, tuffa och visa vilja i varje situation, vilja vinna varje situation.  Vi plockar runt i våra kedjor för att få fart i benen, vi drabbas av en utvisning som vi nollar ut, vi har många individuella misstag i andra som ger Borgholm målchanser men vi reparerar genom hårt arbete, inget skönspel, grötigt och rörigt, strukturen saknas men fortfarande 0-0 efter tvåperioder.

Under 3 min i tredje perioden avgörs matchen, efter drygt fyra minuters spel får vi frislag i offensiv zon, strax till höger, en variant där Strand petar och överlappar och sen stänker Söforth bollen i nät, i mål, i kassen och det var 1-0 på tavlan. Målet ger oss energi och Malin K tar skott i mittzon, målvakt lämnar retur som Åsa fiskar upp till Jossan som rakar in 2-0, detta sker endast 16 sekunder efter vårt ledningsmål.  Vi är starka i sista perioden, vi vill mer, vi ska mer och det är Flyers som sitter i förarsätet, Söforth lägger pass till Birger som tar två steg och lägger den lågt nere och 3-0. Frida storspelar i målet och Borgholm åker tillbaka över bron utan att göra mål idag.