lördag 26 februari 2011

|Herrar A| Slätafly - FBC Engelholm, 8-8

Den första perioden var extremt grinig och full av efterslängar, från sekund ett till det konstiga målet i periodens sista sekund. Detta gjorde att själva innebandyn spelade en mindre roll än vad som är hälsosamt. Båda lagen bjöd varandra på målchanser och den första perioden slutar rättvist 2-2, inget av lagen spelar bra. Engelholm gör ett jobbigt mål i sista sekunden som kändes väldigt tveksamt. Med en sekund kvar får Engelholm ett frislag i höger offensiv hörna och spelar upp bollen till vänsterbacken, som står strax över mittlinjen, och han skjuter direkt. Bollen går i mål innan signalen men nog tog det längre än en sekund från det att bollen spelades till det att den gick in i mål.

Den andra perioden var så mycket bättre än den första. Slätafly är mycket bättre än bortalaget och borde ha fått bättre utdelning på sina skott. Det bjöds på tre mycket fina mål. Strelert rundar målvakten, Ålen superzorrar och sedan fick vi se ett fint spelmål också där Pierré Nilsson avslutar vackert. Både Slätafly och Engelholm har lugnat ned sig med det fula spelet, vilket det bästa laget tjänar på.

I tredje perioden får Engelholm ett tidigt mål men bjuder sedan Slätafly på en kontring där Strelert snyggt lurar målvakten och lägger in bollen i tom kasse. Bara sekunder efter detta åker Jens Milesson på en femminutersutvisning, som känns väldigt hårt dömd. Engelholm reducerar en gång i det resulterande powerplay-spelet men tog därmed också över spelet som Slätafly ägt i början av perioden.
Det redan kritiserade domarparet gör sedan matchens största misstag när man inte dömer frislag efter att Ola Carlsson blivit fälld på ungefär samma sätt som resulterat i en femma några minuter tidigare. Ola skadade sig och kunde inte spela mer på hela matchen. Engelholm gillade läget och gick upp till 8-7. Dock var Slätafly starka och tog sig samman, Pelle Johnsson kan smälla dit kvitteringen två minuter från slutet.

I förlängningen var det Slätafly som ville mest och mosade tillbaka Engelholm. Engelholm hade visserligen en stolpträff efter en kontring men hemmalaget hade två ramträffar och flera jättelägen men det ville sig inte.

Jobbigt poängtapp

Avståndet upp till tredjeplatsen är därmed oförändrat och eftersom lagen har samma lag kvar att möta ( Carlshamn, Åstorp, Palmstaden och Halmstad ) känns det knepigt att ta in de två poäng som skiljer.

Mål: Linus Strelert x2, Jens Milesson, Jonas Carlsson, Martin Magnusson, Pierré Nilsson, Robin Karlsson, Per Johnsson
Assist: Robin Karlsson x2, Jonas Carlsson, Jens Milesson, Linus Strelert, Pierré Nilsson

Barometern
”Slätafly var nära sitt mål att ta sig upp på tredjeplatsen i tabellen när man ledde med 7–5 i början av tredje perioden. Engelholm gjorde dock tre raka mål och ledde innan Slätafly fick sista ordet och kunde rädda oavgjort. Slätafly kvar som fyra, Engelholm fortsatt trea”.