måndag 7 februari 2011

|P98| Slätafly - Gantesbo IBK, 3-4

P98 Spelade en otroligt viktig match i toppstriden, där de fyra första alla har tagit poäng av varandra. De ville ha revansch från det snöpliga poängtappet i förra mötet då Gantesbo kvitterar i sista minuten. Det märks att det är ett taggat hemmalag som står på banan och första målet kommer redan i första bytet, efter 35 sekunder. Det är Linus Bertilsson som jobbar fram bollen till Anton Nordlander som smugit in i slottet och säkert vispar i bollen. Gantesbo är ett lag som är större och i många fall snabbare än hemmaspelarna men de tappar på att de inte är lika spelskickligt som lag, det är mest one-man-show när någon av deras bättre killar får bollen. I sådana lägen är det viktigt att hålla ihop laget och inte vika en tum i markeringar.

Tyvärr tittar hemmaspelarna lite för mycket boll vid ett frislag i hörnan och en Gantesbo-spelare kan snyggt styra in en hård passning. Matchen är kvitterad således, och härefter tar bortalaget över taktpinnen och är dom som för spelet. När Slätafly vinner boll stressar man ofta iväg bollen och Gantesbo får börja om. De kommer dock inte till några jättelägen utan ett tight försvar och en stabil målvakt gör att perioden slutar 1-1.

I vilan talas det om att lugna ner anfallsspelet, rulla boll och ta mer avslut utifrån, något som ger utdelning direkt. Andra perioden börjar med powerplay och det dröjer bara 22 sekunder innan Johannes Andersson skickar iväg en projektil från backplats och Linus Bertilsson som gör ett mycket bra jobb med att täcka målvakten kan raka in 2-1. Väldigt snyggt. Slätafly äger den andra perioden och jobbar otroligt bra över hela banan men trots fina lägen lyckas man inte göra fler. Perioden slutar 1-0.

Även den sista perioden börjar bra, efter 1.45 möter Lukas Bertilsson en studsande boll och drar till på volley från 15 meter och dunkar upp bollen otagbart över målvaktens axel, dagens snyggaste mål, P96 matchen inräknat, är ett faktum. Även i denna perioden är det Slätafly som är starkast, om än inte lika markant som i mellanakten. Tyvärr har man inte riktigt samma skärpa i försvarsspelet och släpper in två onödiga mål där man inte håller koll bakom ryggen. Halva perioden kvar och ställningen är 3-3. Båda lagen har bra lägen att ta ledningen men det dröjer till den trettonde minuten innan Slätafly gör 4-3. Trodde alla. Utom domaren som säker på sin sak viftar bort målet. Jag kan inte med 100% säkerhet säga att bollen var inne då jag satt för långt ifrån situationen men såklart var resultatet ett väldigt besviket hemmalag. En besvikelse som blev än större när Gantesbo en minut senare kan göra 3-4, även detta efter dålig koll bakom ryggen. Gantsebo som hade storleken på sin sida spelar sedan taktiskt och håller i bollen i sarghörnorna tills slutsignalen går.

Otroligt sur förlust att trots att man är det bättre laget inte lyckas vinna, Gantesbo gör det väldigt bra men Slätafly borde avgjort i andra perioden. Nya tag nästa match då man förhoppningsvis jobbat bort en del av skavankerna.

Plus till hela laget som gör en mycket bra match och lite extra plus till målvakten Filip Svensson som gör många bra räddningar och inte kan lastas för något av målen samt backen Lukas Reiholdsson som jobbar och sliter och har ett positionsspel som duger gott och väl hos en spelare som är ett par-tre år äldre.