fredag 25 februari 2011

|Herrar A| Inför: Slätafly - FBC Engelholm

Här är Viktor Larssons tankar inför fighten mot FBC Engelholm:

Då var de åter dags för en härlig match i vår egen borg. Efter en mycket stabil och bra insats senast mot Munka laddar vi för en ny tuff match mot ett bra lag som Engelholm. Höstens match på bortaplan vann dagens gäster med 5-2 en ganska tät match där vi var steget efter i stort sett hela matchen, Engelholm är ett lag som verkligen försöker spela en bra innebandy, detta tycker jag bäddar för en härlig match mellan två lag som verkligen vill spela innebandy. Våra motståndare har ett par spelare i högt upp i poängligan så som Linus Andersson och Yannick Häggström.

För vår del gäller det att sätta vårt defensiva spel som tidigare matcher i vår, kommer också bli viktigt att spela med ett högt bolltempo för då vet vi att de flesta lag får problem med oss i borgen. Vi ser verkligen fram i mot denna match då det ligger en tredje plats i potten för oss vid seger.

Vad det gäller truppen ser läget mycket bra ut och alla spelare är tillgängliga för spel i denna match.

Så kära publik spänn fast er ordentligt för nu kör vi.

Dehär är Flyers

Tr. Viktor Larsson

Gammal men härlig bild
Foto: Mattias Johansson


Från Engelholms håll går att läsa följande:

Dags igen för ännu en bortamatch! Denna gång mot erkänt hemmastarka Slätafly. Senast lagen möttes så klev vi av banan med tre poäng, efter en tät och jämn match som slutade 5-2 till vår favör. Mycket i den matchen kretsade kring vår målvakt Patrik Andersson som stod för ett antal riktigt avgörande räddningar i helt rätt lägen i matchen.

Erkänt hemmastarka Slätafly var det. Ett Slätafly som klättrat i tabellen på slutet och som numera bara ligger två poäng efter oss. Ni som snabbt räknade efter insåg just att denna matchen handlar om tredjeplatsen i tabellen. Hade vi spelat korten rätt så hade det varit fem poäng mellan oss, men efter fadäsen senast mot Tvååker så ser verkligheten annorlunda ut.

Slätaflys resultat den senaste tiden borgar för en riktigt bra form, där det bara är en förlust mot Röke som är en plump i protokollet. Osa Karlsson då? Jodå, svårt att inte imponeras av "gubben" som fortsätter att spotta in poäng och nu är uppe i 41 poäng.

FBC stämplar in till match med en bra vecka i benen men kommer dock att sakna Snuten Paulsson, Jeppe Jönsson och Pierre Olofsson till matchen.
Ni som mot förmodan skulle ha vägarna förbi Torsås på lördag runt 15.00 är välkommen in!

Väl mött!

/Håkan
fbce.se




De poängstarkaste spelarna är samma som förra veckan. Bäst är Jens Milesson och Jonas Carlsson på nio poäng fördelat på 3+6 respektive 8+1. Ola Carlsson är näste man med 5+1.

Att Slätafly fått defensiven att fungera bättre sedan juluppehållet har väl inte undgått någon, här kommer det svart på vitt: Innan jul släppte Slätafly in 6,5 mål per match, efter jul 3,2 mål per match, detta trots att Slätafly i år redan mött Malmö,
Munka-Ljungby och Röke som är de tre lag som gjort flest mål.

Malmö som har släppt in överlägset minst mål. De snittar 2,9 insläppta per match.

Missa inte kampen om tredjeplatsen!

Inga kommentarer: