måndag 14 februari 2011

|Herrar A| Slätafly - Tvååkers IBK, 14-2

Efter två veckor utan hemmamatch var abstinensbesvären stora från min sida, jag ville se innebandy som den brukar vara i Sporthallen: Jämn, svettig och tuff. Tyvärr var matchen mot Tvååker inget utav dessa men bjöd ändå på några minnesvärda sekvenser.

Matchen hade knappt börjat förrän Mattias Evaldsson bjöd på en patenterad dragning och pillade dit 1-0. 2-0, 3-0 och 4-0 kom sedan med två minuters mellanrum och matchen kändes redan avgjord. Johan Ramvall ökar på till 5-0, mitt favoritmål för dagen, i powerplay precis som 6-0. 7-0 kommer direkt på tekning och 8-0 precis innan paus. Det var spel mot ett mål och av de sju skott som Tvååker sköt var inget som skrämde. Bortalaget spelade utan vilja och deras normalt tuffa spel fungerade inte då man rörde minimalt på fötterna vilket medförde att närkamperna till stor del uteblev. Tvååkers utvisningar var med ett undantag väldigt billiga, något som vi skulle märka var återkommande denna dag, och de blev straffade på samtliga efter mycket bra powerplay av Slätafly.

Andra perioden tänker jag inte skriva många ord om då det kan ha varit den tråkigaste jag någonsin har sett. Den dominerades av utvisningar där alla utom en var otroligt billiga och det luktade kompensation lång väg. Dock spelade Slätafly bra boxplay och klarde två stycken 3-mot-5 underlägen strålande. Tvååker kunde dock reducera två gånger om. Nog om tråkigheter.

Bild:Östran

Sista akten var väldigt lik den första till hur spelet såg ut. Slätafly tog åter tag i matchen och vinner den sista perioden med 6-0.

Tvååker har inte en chans och resultatet speglar matchen mycket bra. I hemmalaget fick Daniel Johansson välförtjänt pris för matchens spelare, han stod för ett antal vackra räddningar i mittenperioden och såg inspirerad ut.

Mål: Jonas Karlsson x4, Jens Milesson x3, Ola Karlsson x2, Mattias Evaldsson x2, Johan Ramvall, Robin Karlsson, Nils-Petter Hjelm
Assist: Jens Milesson x4, Johan Ramvall x2, Robin Karlsson x2, Linus Strelert x2, Ola Karlsson, Martin Magnusson, Per Johnsson

Efter en hel del konstigheter har jag tillslut lyckats få upp en video på youtube från matchen, men ovana och dumhet och kanske annat krux har gjort att Osas 11-2 och Nisses 12-2 var korrupta filer och finns därför inte med i videon. Ber om ursäkt för detta och hoppas ni har överseende med det.

Östran
En period räckte för att Slätafly komfortabelt kunde vinna en grinig match mot Tvååker i Torsås Sporthall.

-Vi gjorde en av våra bättre perioder under säsongen, sa lagets tränare Victor Larsson efter matchen.

Slätafly blev visserligen nollat av bortalaget Tvååker i den andra perioden men det räckte att laget levererade i inledningen av matchen. Ställningen efter första tjugo minuterna var hela 8-0 till hemmalaget. Slätafly bjöd hemmapubliken på ett snabbt och frejdigt spel och många vackra mål. Extra imponerande då laget mötte ett Tvååker som är i stort behov av poäng.

- Vi var beredda på att de skulle göra allt de kunde för att ta poäng i den här matchen men det kändes som att de var kvar i bussen i första perioden, sa Slätaflys tränare Victor Larsson.

Ett uppgivet och frustrerat bortalag spelade fysiskt och ofta över gränsen till det tillåtna, något som hemmaspelarna reagerade på i andra perioden och drog på sig mängder med utvisningar, ofta på grund av protest mot flera domslut.

Hela 15 utvisningsminuter drog Slätafly på sig bara i andra perioden, vilket gav gästerna läge att komma ifatt målmässigt i powerplay. Men ett imponerande boxplay av hemmalaget och ett, i ärlighetens namn, mediokert powerplay av Tvååker trots bland annat spel 5 mot 3 vid två tillfällen, gjorde att Slätafly kunde hålla tätt.

- Vi är ruskigt bra i boxplay, det har vi varit hela säsongen.

De gånger lägen dök upp för Tvååker stod Slätaflys målvakt Daniel Johansson i vägen.

- Grabbarna gör ett bra jobb i numerärt underläge så det är lätt att veta varifrån skotten kommer, sa Johansson.

Det var verkligen som natt och dag om man jämförde första tjugo med andra perioden. Slätafly höll dock 8-2 perioden ut och kom tillbaka som ett nytt lag inför tredje.

- Vi lovade varandra i paus att vi aldrig ska göra en så dålig period igen, sa Victor Larsson.

Det gjorde laget inte heller utan satte ytterligare sex bollar och vann tillslut med 14-2.