fredag 4 mars 2011

|Damer| Slätafly - Ingelstads IBK, 15-1

En mycket övertygande seger och precis som jag hoppades efter förra matchen lossnade målskyttet och självförtroendet fick en liten boost.

1:a Perioden

Matchen börjar precis som förra helgen med mål i första minuten, detta utav Malin K på pass från Elin. Vi har spelövertaget hela första perioden men Ingelstad är dock farliga på sina kontringar där dom sticker upp bollen mellan våra backar, defensiven får jobba tight för att avväpna och dom skott som går på mål tar Frida hand om. Det dröjer ända tills 11:e matchminuten innan 2-0 kommer från Karin Söforth, därefter rullar det på i rasande takt. Vi går från 1-0 till 6-0 på mindre än 8 minuter, det tar 15 sek mellan 3:an och 4:an, där 4-0 kommer genom en underbar pass från Elin in till Malin K som lägger den högt och otagbart för målvakten. Jag noterade målet innan bollen nått nätet. Periodvila med trygga siffror på tavlan. Perioden slutar 6-0 där Malin Birgersson sätter sista innan paus.

2:a Perioden

Inför andra talar vi väldigt tydligt om att vi måste ha tålamod och välja våra lägen, inte bli för ego och skjuta på täckande utan spela runt bollen inom laget, spela hem på back, byta kant, ta löpningar för varandra på plan. 0:38 står tavlan och då har Louise serverat Karin Söforth som noteras för sitt andra mål för dagen. Ingelstad bjuder upp till mer kamp i andra perioden och gör det stundtals jobbigt för oss med sina långbollar som deras forwards fångar in, men vår defensiv kämpar fortsatt tight och avvärjer deras attacker och vi kan vända spelet. Vi flyttar fram vår position 1:a halvan och våra backar blir mer delaktiga i offensiven, Johanna ökar på vår ledning med 2 mål med pass från Josefin och Karin N. 10-0 kommer från back där Josefin lägger in den fint bakom målvakt från sin vänsterkant. Sista 10 minuterna väljer vi medvetet att lugna ner vår offensiv för att spara kraft inför sista och vi förbereder även målvaktsbyte. Vi går till periodpaus med 11-0.

3:de Perioden

Till sista perioden talar vi om att inte slappna av utan att fortsätta jobba tight i defensiven, jobba med hela laget både offensivt och defensivt, inte ligga på för högt utan spela förståndigt och låta bollen göra jobbet. Vi får 12-0 i 5:e matchminuten innan det är dags för en straff för Flyers, spelare i målgården. Normalt har man förutbestämt vem som skall lägga straffar, men idag med betryggande ledning. Vem är sugen på att lägga? Det var många som räckte upp handen, fler än i skolan tror jag. Åsa stegar fram till mittpunkten, Willie sitter på läktaren och kollar på sin mamma. Den sitter!! Dags för powerplay 13:24 in i sista perioden, först spelar vi lite nervöst men sen tar det fart och bollen går fint mellan spelarna, 14-0 sätter Malin Karlsson 43 sekunder in på utvisningen. Matchen fortsätter och jag ser en hunger i spelarnas blickar på fler mål, Karin Nilsson klagade över sin ”nolla” i målstatistiken innan match. Vi tar time out , kan tyckas väldigt onödigt, men vi enades om att flytta fram både Åsa och Karin N för att ge dom möjligheten till att utöka sin målskörd – Karin hade ett skott som var mycket nära att bli mål, målvakt räddade. Matchen slutar 15-1 efter en tillkrånglad situation framför vårt egna mål.

Sammanfattning: En väl genomförd match där vi spelar kontrollerat största delen och flera utav målen håller återigen hög klass. Karin Söforth och Malin Karlsson jobbar förtjänstfullt tillsammans med en tight jobbande defensiv. Vi har 6 olika målskyttar idag och vi vinner skottstatistiken med 52-19.

Mål: Johanna Strand x5, Karin Söforth x4, Malin Karlsson x3, Malin Birgersson, Josefin Karlsson, Åsa Håkansson
Assist: Johanna Strand x2, Malin Karlsson, Karin Söforth, Elin Nilsson, Louise Nilsson, Josefin Karlsson, Karin Nilsson, Åsa Håkansson

På söndag viktig bortamatch mot Ryds och en vecka senare säsongsavslutning hemma mot klara seriesegraren Olofström.