fredag 18 februari 2011

|Herrar A| Inför: Munka-Ljungby IBK - Slätafly

Detta blir ett latmaskinlägg de luxe, förlåt mig.

En av säsongens absolut tuffaste matcher väntar och det krävs ett tätt försvar och ett effektivt anfallsspel för att åka hem med poängen. Munka-Ljungby är ett stabilt och väldigt jämnt lag och ett starkt kollektiv vilket återspeglas i tabellen där dom huserar på andra plats för tillfället (vilket antagligen kommer att vara deras position när serien till våren ska summeras).


Poängstarkast de senaste tre matcherna är Jens Milesson med 10 poäng (4+6), Jonas Karlsson med 7 poäng (6+1) sedan tre spelare på sex poäng: Ola Karlsson (5+1), Robin Karlsson (3+3) och Johan Ramvall (1+5)

I Munka-Ljungby är poängskörden ganska utspridd men Markus Wernersson är bäst på totalt 27 poäng. Bästa målskytt är Carl Nilsson på 16 mål, detta kan jämföras med Osa's 29, ändå har Munka-Ljungby sammanlagt gjort 116 mål i serien, exakt lika många som Slätafly

Det förra mötet slutade inte så roligt och om ni inte kommer ihåg kan artikeln som Barometern skrev efter matchen fräscha upp ert minne:


Foto: Paul Madej

3–1 en bit in på sista perioden och ett klart grepp om obesegrade Munka-Ljungby.
Slätafly fick ändå bara nöja sig med en poäng efter en snöplig förlust i sudden death.


– Vi spelar riktigt bra men drar på oss ett par utvisningar som straffar sig. Det är så typiskt. Vi måste komma bort från det, säger lagkapten Mattias Evaldsson.
När Evaldsson vispade in 3–1 efter drygt tre minuter i den sista perioden såg Slätafly ut att bli första lag att sätta Munka-Ljungby på plats.
– Hade vi avslutat som vi spelade i de två första perioderna hade vi stängt matchen. Det är riktigt surt men en poäng är alltid en poäng, försöker Mattias Evaldsson trösta sig själv med.
Torsåslaget har börjat årets säsong med svängdörrar. Målsnittet på de fem inledande matcherna var 7–7, och att släppa in så mycket mål i division 1 håller förstås inte om Slätafly ska vara med i toppen.
Tränaren Viktor Larsson ville se en bättre defensiv och det fick han verkligen.
Med ett kompakt 2-2-1–försvar och storspel av målvakten Daniel Johansson såg Slätafly ut att ha hittat ett vinnande koncept.
Men när det såg ut som bäst drog Slätaflyspelarna på sig utvisningar som kostade segern.
Först åkte Johan Ramvall ut för upprepade förseelser. Minuten senare var det 3–2.
Sedan åkte Ola Karlsson onödigt ut två minuter för otillåten trängning. Smack så var det kvitterat.
Och inte nog med det. Nästan direkt efter kvitteringen var det dags för en ny utvisning på Johan Ramvall som då tappade fattningen.
– De två första utvisningarna var klara men den sista?, frågar sig Johan Ramvall.
– Jag ville veta vad jag åkte ut för men det går ju inte att snacka med de här domarna.
Lagkapten Mattias Evaldsson skyndade fram och motade bort Ramvall och de båda Slätaflyspelarna började munhuggas och gruffa med varandra.
Ramvall fick fyra minuter på botbänken plus ett personligt straff på tio minuter.
– Starkt av killarna att klara det numerära underläget. Men jag känner mig inte som någon syndabock då utvisningen var helt tokig och vi släppte ju inte in något mål där heller, säger Johan Ramvall.
I sudden death var det Evaldssons tur att slira ur ramen. Slätaflybacken tappade bollen olyckligt och Oskar Blomstergren tackade med att sätta bollen i nät och ta bonuspoängen hem till Skåne.
– Den missen kan jag inte snacka bort. Vi måste ändå ta med oss det bra defensiva spelet vi visade upp. Det här var i rätt riktning, säger Mattias Evaldsson.

Inga kommentarer: