|Herrar A| Munka-Ljungby IBK - Slätafly IBK, 6-4

Efter en rad mycket väl genomförda matcher efter juluppehållet stod Slätafly för ett något mindre intensivt och tight spel, men kunde ändå gå segrande ur den jämna fighten mot Munka-Ljungby på bortaplan trots att formstarka Johan Ramvall och Linus Strelert låg hemma i feber.

Ola fortsätter göra mål, han har nu nätat i sex raka matcher

Munka-Ljungby skriver så här om matchen på sin hemsida:

Första perioden:

Inledningen av matchen höll ett väldigt högt tempo. Båda lagen spelade riktigt bra försvarsspel. Munka var de som hade bollen mest, men Slätafly kontrade, och gjorde det riktigt bra! Lagen hade en hel del farliga målchanser men ingen fick in bollen. Munka var något bättre och borde gjort ett par mål i första perioden. Efter 16 minuter åkte Munka på en utvisning. Det skulle visa sig att det inte alls var negativt. Munka gjorde nämligen då matchens första mål. 1-0 genom Markus Karlsson, assisterad av Oliver Uhrberg. Fler mål blev det inte under första perioden.

Andra perioden:

Andra perioden såg ut ungefär på samma sätt som första, förutom att Munka var lite slarvigare i försvarsspelet. Slätafly kvitterade efter knappt sex minuter spelade av andra perioden. Men bara 43 sekunder senare tog Munka ledningen igen. 2-1 gjordes av Mattias Kant, assisterad av Markus Wernersson. Munka tryckte sedan på för fler mål, men fick inte in bollen! Slätafly hade inte så mycket boll, eller anfallsspel, men de backade hem och försvarade sig väldigt bra, för att sedan kontra blixtsnabbt. Det var även på kontringar som Slätafly vände matchen och gjorde två snabba mål inom 1.08 i slutet av perioden! Munka hade väldigt svårt för att göra mål, och det blev inte fler mål i andra perioden.

Tredje perioden:

Munka fick en väldigt bra start i tredje perioden. Redan efter 1.14 kvitterade Carl Nilsson för Munka, assisterad av Markus Karlsson. Munka fortsatte pressa på för ett ledningsmål, men återigen hade de svårt för att få in bollen. Istället var det Slätafly som precis i slutet av andra gjorde två snabba mål. På 52 sekunder i mitten av perioden gick Slätafly ifrån till 3-5. Munka reste sig snabbt, och efter drygt elva minuter reducerad Munka till 4-5, genom Oliver, assisterad av Emil Svensson. Bara drygt en minut senare fick Munka spela för första gången i matchen PP. Tyvärr lyckades de inte få in bollen. Munka tryckte på för en kvittering under resten av perioden, men precis som under hela matchen så hade de svårt för att få in bollen. Istället för kvittering gjorde Slätafly 4-6 i öppen kasse, med bara 4 sekunder kvar.
mibk.se

Mål: Jonas Carlsson x3, Nils-Petter Hjelm x2, Ola Carlsson
Assist: Nils-Petter Hjelm, Mattias Evaldsson, Kristoffer Karlsson, Jens Milesson

Eftersom Engelholm förlorade med 6-7 mot Tvååker knappade Slätafly in på tredjeplatsen och kan vid seger mot just Engelholm i sporthallen på lördag gå förbi då det i nuläget endast skiljer två poäng.