fredag 11 februari 2011

|Herrar A| Inför: Slätafly - Tvååker

De var de dags för match i Torsås sporthall igen, en skön känsla att vara tillbaka hemma efter bortamatch mot Röke och speluppehåll helgen efter det. Denna gång är det Tvååker som står för motståndet. Ett lag som ligger på den undre halvan av tabellen, men som kommit igång rejält på slutet med 10 poäng på det fyra senaste matcherna. I höstens möte i Halland kunde vi vinna med 8-6 efter att ha lett matchen med 6-0 halvvägs in. Tvååker spelade i den matchen en rolig innebandy där det verkligen försökte spela bollen, de är också ett väldigt fysiskt lag. Det är alltså upplagt för en trevlig match.

Det som är viktigt för oss i denna fight är att hålla vårt höga bolltempo för då vet vi att nästan alla våra motståndare får problem med oss. Den fysiska biten kommer också bli viktig i denna match.


Bild:Tvååkers hemsida


Läget i truppen ser mycket bra ut. Vi har både Martin Magnusson, Pontus Bengtsson och Per Jonsson tillgängliga för spel efter några veckors skadefrånvaro. Anton Hammar missar morgondagen match men i övrigt är hela truppen frisk och kry.

Efter den härliga derby segern senast i sporthallen rustar vi oss för ännu en batalj i borgen.

Dehär är Flyers

Tr. Viktor Larsson



Ola Karlsson fortsätter att göra mycket poäng och har de tre senaste matcherna gjort sex poäng fördelat på fem mål och en assist, därefter kommer fyra spelare på tre poäng vardera; Robin Karlsson (2+1), Jonas Karlsson (2+1), Jens Milesson (1+2) och Johan Ramvall (0+3).

Tvååker har precis som Viktor nämner här ovan tagit 10 poäng på de fyra senaste matcherna. Vinsterna har kommit mot CL (4-5), Carlshamn (10-3) och Åstorp/Kvidinge (3-9) och nu senast tvingade man Palmstaden till förlängning som man dock förlorade, matchen slutade 4-5.

De har gjort 22 mål de senaste tre matcherna och dessa har gjorts av tolv olika målskyttar, Daniel Ryttare är bäst med sju stycken. Detta är imponerande, Slätafly har gjort 12 mål de senaste tre matcherna fördelat på sex olika målskyttar, däremot har Slätafly varit mycket tighta bakåt och endast släppt in åtta mål de senaste tre matcherna medan Tvååker har släppt in elva.

Tvååker har nu tagit sig över strecket och är fast beslutna om att stanna där, därför bör man förvänta sig ett hårt jobbande lag som inte ger något gratis. Vi ses i sporthallen!

Inga kommentarer: