måndag 13 februari 2012

Femmettan i Linsdal!

Tidig match mot tabelltvåan CL98 i Linsdal Sporthall. Klockan på väckning 07:15, upp och sträck, ut i köket, kikade på vädret och möttes av ett snövitt landskap. Frusna flingor av snö på taken och undrar samtidigt om tjejerna var uppe och vaken.  Vi drar mot Kalmar i snömodden och alla spelare möts upp i hallen som är dubbelbokad, lite förvirring uppstår mellan fotbollsträning och vår match.

CL98 är en motståndare som vi inte vet så mycket om, dem har tillgång till flest spelare i serien och det finns en del rutin i laget. Vårt höstmöte förlorade vi med 3-9 så vi hade revansch att utkräva även denna helg. Matchen drar igång i hög fart från båda lagen och vi pressar högt på varandras plan-halvor, CL låter inte våra backar få spela upp i lugn och ro utan stör våra uppspel. Vi hjälper varandra bra mellan lagdelarna och snacket är där hela tiden vilket ger oss trygghet, vi kan hela tiden vända spelet och trycka tillbaka CL mot deras zon.  Ledningsmålet kommer från Söforths klubba och det fanns vilja bakom den insatsen!

Vi håller oss till matchplanen med snabba uppspel och hjälpen finns där hela vägen från back upp till forward, ett högt bolltempo och ett bra passningsspel är idag grunden för våra 3 poäng. Boll på yta och löpningar utan boll gör att vi skapar lägen och öppnar upp CL som inte hänger med oss i idag. Vår seger känns stabil, samtliga spelare har pigga ben, kanske är det så att torsdagens ”tempoträning” följde med oss till match? – Musiclovers!! J

Söforth gör idag en trippel och tillsammans med Malin K och Malin B ansvarar dem för vår mål-produktion. Felicia har dem senaste matcherna spelat back och hon gör det mycket bra på sin nya position.  Återigen storspelar Frida i vårt mål och jag kan inte nämna hennes egna ord här vad hon tyckte om att CL fick in ett mål med endast några min kvar av sista perioden….  Kollektivet gör idag att vi enkelt spelar hem denna match.
Tack Ladies!!

//Roger

Inga kommentarer: