måndag 27 februari 2012

Damlaget fortsätter segertåget

Debuten i Fliseryd

Säsongens sista bortamatch väntade och för motståndet stod Fliseryd, ett lag som ligger sist i tabellen, har tidigare Flyers spelaren Louise Nilsson i laget, och som i senaste matchen tryckte till Nybro ordentligt.  För dagen hade vi många spelare borta på olika ”uppdrag”, romantisk weekend, sportlov, fiska i Norge, sjuka barn, jobb att sköta och 50-års fest. Det felar en hel uppställning för oss idag och vi lånar med oss en 14-årig debutant i damlaget.

Fliseryd spelar en fysisk innebandy och är jobbiga att möta, det gäller att hela tiden jobba med rörelse och ha ett högt bolltempo. Första delen av period 1 börjar vi bra och vi får utdelning, vi har trygga 3-1 efter 12 min. Men därefter så släpper vi in våra motståndare och dras med i deras spel, Fliseryd utjämnar till 2-4 innan vila. Mittenperioden vill vi helst glömma, vi kom ofta fel i våra positioner, slarvigt PP som blev resultatlöst, desorienterade som lag. Men vi hittar tillbaka igen som alla bra lag kan göra, sista 5 min av andra perioden trycker vi på mot deras mål och skapar många chanser. Vi får det psykologiska viktiga målet precis innan perioden slut, det där 5-3 målet satt fint både i mål och för oss som lag.

I omklädningsrummet rätade vi upp och justerade inför sista och avslutande delen utav matchen. Det byggdes upp energi och vi hade allt i våra egna ben och klubbor, Fliseryd står redan och väntar på oss när vi äntrar hallen. Vi förväntar oss en hög press och den kommer, men våra spelare står upp och vi spelar oss ur deras angrepp på vår planhalva. Motåtgärd blir att vi drar upp tempot i vårt spel och då orkar inte Fliseryd hänga med, vi gör det riktigt bra nu, allt som vi tidigare gjorde fel gör vi nu rätt. En laginsats där vi tar tag i matchen igen visar på bra moral och att gruppen har god sammanhållning.  Många chanser och med lite mer skärpa i avsluten hade vi lätt nått två-siffrigt idag, slutresultat 8-3.

Firma Söforth och Strand står idag för vårt målskytte med assist av varandra samt från Åsa och Alma.  Denise Larsson ”draftad” från vårt F-14 har denna vecka tränat med oss inför denna match, debuten är nu avklarad. Hon visar upp ett mycket moget målvaktsspel och vi kommer att se många matcher från denna tjej i Flyers. Denise – Med beröm godkänt!!