onsdag 15 februari 2012

Bron har rämnat

Sveriges Radio Kalmar skriver följande idag: 

CL98:s ordförande: "Vi har fått stå vid sidan om och titta på"

CL98 väljer att bryta samarbetet med Färjestadens IBK.

– Vi är väl inte riktigt nöjda med samarbetet och då är det lika bra att avbryta med en gång, säger Jimmy Danielsson som är ordförande i CL98.
Blev det inte som ni trodde?
– Vi har fått stå vid sidan om och titta på när de andra har lekt. Det  här har växt fram under säsongens gång.
Vad händer nu? Kommer ni att starta upp ett eget seniorlag på herrsidan i CL98:s regi?
– Ett damlag har vi haft hela tiden i 2:an. Nästa säsong kommer vi även bli ett division 4-lag på herrsidan.
Vad tror du att det här innebär på ungdomssidan? Nu kommer FBC Kalmarsund också att starta ungdomsverksamhet. Räcker det till alla?
– Ungdomar finns det gott om. Det är hallbristen som kommer att bli det stora problemet. Det har redan varit ont om halltider och nu kommer det att bli ännu svårare till nästa säsong.
Innebär det här att ni plockar hem era CL98-gubbar från Kalmarsundslaget nu?
– Alla är välkomna i CL98. Vill de spela kvar så får de jättegärna  göra det.
Har det här med de olika föreningarna också märkts i spelet? Har det funnits olika fraktioner inom Kalmarsund?
– Ja, det kan man väl säga. Det har varit många CL:are som har haft det svårt. Och många från Färjestaden också. Så det har väl varit ett tungt lass att dra.

Kalmarsunds innebandylag splittras


CL98 bryter samarbetet med Färjestadens IBK. Klubbarna går skiljda vägar. Samtidigt startar FBC Kalmarsund också ungdomsverksamhet i Kalmar.

Enligt ett pressmeddelande som skickades ut på onsdagseftermiddagen är det CL98 som väljer att inte fortsätta samarbetet med Färjestaden.
– Det finns ingen schism, säger Annette Elveroth som är ordförande i FBC Kalmarsund.
Inför säsongen 2011-2012 satsade de båda klubbarna på gemensamma elitlag på både herr- och damsidan. Nu är det samarbetet alltså över.
– Beskedet kom från CL98 i helgen. Det är naturligtvis jättetråkigt. Färjestaden kommer inte att ha ett elitlag. Det kommer istället att ligga under FBC Kalmarsund.

Fler lag att välja på

Enligt Annette Elveroth finns det ett stort intresse och många ungdomar har inte haft några lag att spela i. Därför kommer det inte att bli någon stor konkurrens på ungdomssidan mellan systerklubbarna FBC Kalmarsund och Färjestaden IBK. Nu får innebandyintresserade unga fler lag att välja på, enligt Elveroth.
Börjar det inte brådska att bestämma hur lagen ska se ut?
– Vi kommer inte att stressa iväg med att anmäla lag. Det här får ta den tid det tar. Just nu är det oklart var de olika elitspelarna kommer att söka sig.

4 kommentarer:

Oscar sa...

Påverkar detta något inför fredagens match?

JM sa...

Njae, inte direkt. Det skulle möjligtvis vara att det är jobbigt för spelarna att det är turbulent runt laget, men nä, jag tror inte det påverkar någonting. Alla kommer nog vara laddade till 110% ändå

Anonym sa...

Om nu Kalmarsund skulle vinna denna säsongen, vad händer då? Får ett av lagen gå upp i Allsvenskan eller inget av dem eller hur fasen blir det?

JM sa...

Som sagt, Kalmarsund kommer fortsätta att existera, det är bara att CL98 drar sig ur samarbetet och startar egen verksamhet igen.