fredag 18 mars 2011

|Herrar A| Inför: Slätafly - Palmstadens IBK

Då så kära publik har vi kommit fram till säsongens sista hemmamatch, Efter 20 tuffa matcher är det dags att knyta ihop avslutningen på serien. Dagens motståndare är Palmstaden från Trelleborg, ett lag som varit lite upp och ner denna säsong men hela tiden haft en stabil mittenplacering. Höstens match kunde våra motståndare vinna med 8-7 efter att ha avgjort med 2 minuter kvar. Det är ett lag som har en hel del individuell skicklighet i truppen, med toppar som poängligaledaren Christian Persson och Henrik Kronholm i spetsen. Detta blandas med en väldig tuff och stundtals brutal innebandy, så att det kommer bli en tuff match råder det inget tvivel om.

Det som kommer att bli viktigt för oss är att fortsätta spela med högt tempo i bollen och vara väldigt starka med bollen, kommer också att bli ett bra test på vår mentala förmåga då vi räknar med att det kommer att smälla i varenda närkamp.

Träningsveckan har sett bra ut och vi håller fortfarande en mycket hög nivå på träningarna, vilket är en av de saker som tagit oss uppåt i tabellen.

Skadeläget i truppen är följande, Ola Carlsson är fortfarande borta, denna match saknas också Daniel Johansson vilket innebär att Pontus Birgesson gör debut i truppen.

Så till sist vill jag passa på att tacka er i publiken och runtom i föreningen för den stöttning som vi fått under säsongen, ni är guld värda för oss, hoppas ni alla får en trevlig vår och sommar så ses vi till hösten igen.

Nu kör vi!

Dehär är Flyers

Tr. Viktor Larsson




Som vanligt kör vi lite statistik. En sak man inte kan undgå att lägga märke till är att både Slätafly och Palmstaden drar på sig en hel del utvisningar. Om jag räknat rätt har Palmstaden dragit på sig 224 utvisningsminuter, eller 11,2 minuter per match. Slätafly har dragit på sig 136 utvisningsminuter, 6,8 minuter per match. Palmstaden är överlägset värst, tvåa i serien ligger Engelholm på 160, men Slätafly är god (ond?) trea.

Noterbart är också att poängskörden i Palmstaden handlar om fem spelare. Christian Persson, 53 poäng, Henrik Kronholm, 48 poäng, Joon Berggren, 46 poäng, Daniel Persson, 41 poäng och Fredrik Sjöstedt, 32 poäng. Dessa herrar har gjort 74% av Palmstadens mål.

Sista hemmamatchen för säsongen. Be there!

Inga kommentarer: