måndag 7 mars 2011

|Herrar A| Slätafly - Halmstads IBK, 18-7

Jag gissade att denna matchen skulle bli tuff, målsnål med ett hemmalag som hade bollen i stort sett hela tiden och ett bortalag som ställde upp en köttmur och litade till sina kontringar. Jag gissade på resultatet 6-3. Detta säger en hel del om min duglighet som tippare men framför allt säger det att man aldrig vet var man har Slätafly någonstans.

Efter 40 sekunder stod det 2-0 och matchen kändes faktiskt redan avgjord. Inte ens vid ställningen 3-3 var jag det minsta oviss om vilka som skulle vinna. Slätafly kunde kosta på sig att ge bort fyra mål i den första perioden och ändå leda stort i paus. Detta eftersom Halmstads försvarsspel var ännu sämre än Slätaflys. Den beryktade köttmuren hade rämnat för länge sedan och kvar fanns bara... kött. Tydligen ska Halmstads målvakt gjort en jättematch i höstmötet men han hade ingen rolig dag, däremot bjöd han på en rolig incident med Robin Karlsson; Robin hade precis försökt sig på en zorro som sånär letat sig in i bortre krysset varpå Herr Målis reste sig och sa: Fy fan vad du är dålig på det där (han läser nog inte bloggen!) Jag tycker inte man är i position att säga sådant när man släppt in 12 mål på mindre än två perioder, men han var en arg en!

I period två och tre sprang Slätafly ifrån, lekte och bjöd på fina kombinationer, fina avslut och mycket bättre försvarsspel och slutresultatet skrevs till hela 18-7. Halmstad tog en time-out vid ställningen 16-7 med 4.40 kvar att spela, tänkte direkt på BÅG i bronsmatchen mot Tyskland under förra Hockey VM och precis som då gjorde den föga avtryck i matchen!

Några highlights från matchen blir det tyvärr inte eftersom jag inte filmade.

Matchens tre bästa spelare

Mål: Johan Ramvall x4, Linus Strelert x3, Jonas Carlsson x3, Robin Karlsson x2, Pierré Nilsson x2, Jens Milesson, Per Johnsson, Martin Magnusson, Gustav Olsson
Assist: Robin Karlsson x5, Jens Milesson x3, Linus Strelert, Markus Anderberg, Per Johnsson, Johan Ramvall, Pierré Nilsson, Martin Magnusson, Anton Hammare

Östran
Det märktes tydligt att det var toppen som mötte botten som möttes i Torsås sporthall i lördags. Slätafly var överlägset på alla plan och slog nästjumbon Halmstad med hela 18-7.

- I andra och tredje perioden fick vi bra tryck på dem med våra långa anfall och de gick på knäna rejält, sa Slätaflys Linus Strelert som gjorde tre mål i matchen.

Inför vårsäsongen så hade Slätafly tre klara mål, att ta fler poäng än på hösten, bli trea i serien och komma upp i 40 poäng.

- Nu har vi fler poäng än vi tog under höstan i alla fall så nu är det bara två punkter kvar, sa tränaren Viktor Larsson.

Förtog sig inte

Slätafly såg ut att som bäst kunna ta en mittenplacering efter höstsäsongen, men under våren så har de gått fram som ett ånglok och har nu häng på tredjeplatsen.

- Det har sett bra ut, jag tycker att vi varit riktigt starka i nästa alla matcher under våren, sa Linus Strelert.

Mot Halmstad behövde de inte förta sig för att bärga tre poäng. Redan efter 40 sekunder så hade Slätafly 2-0.

- Vi började riktigt bra, skönt att få mål så tidigt, sa Strelert.

Ofokuserad start

Men det var inte bra ros och ryggdunkningar i den målrika första perioden. Slätafly agerade mycket ofokuserat i sitt försvarsspel och släppte in hela fem mål.

- Det är inte bra, det är riktigt dåligt. Fyra av de fem målen är rena misstag från oss, sa Viktor Larsson.

Visst släppte de in fem mål, men de gjorde också nio.

- Offensivt är det jättebra, men defensivt är jag riktigt missnöjd, sa Larsson.

Skärpning

I andra perioden så verkade Slätaflyspelarna mycket mer fokuserade och började att dra ifrån på allvar.

- I periodpausen så pratade vi lite om att vi måste bevisa att vi kan hålla fokus uppe när vi möter sådana här lag som ligger i botten.

Från andra perioden var det inget snack om saken, Slätafly dominerade totalt och de enda gångerna det blev lite jämt var när de fick en utvisning.

- Ja, det var faktiskt lite så, sa Strelert.

Snygga mål

De passade också på att bjuda på en del fina mål.

- Vi gör ett mål i andra perioden då vi håller bollen inom laget i nästan en och en halv minut innan vi gör mål, det är nog säsongens vackraste mål, sa Larsson.

Slätafly har häng på tredje platsen, men högre än så kommer de inte.

Med tanke på hur ni har spelat under våren känns det inte lite bittert att ni inte gjorde en bättre höst, då hade ni kunnat varit med och slagits om seriesegern nu?

- Det är klart att det känns lite bittert. Men hösten var ändå viktigt för oss, det var länge sedan de här killarna var med och vann så här många matcher. Det tar faktiskt en stund att vänja sig vid att vinna. Vi visar i alla fall att vi hör hemma uppe i toppen tillsammans med Malmö och det är viktigt att ta med sig inför nästa säsong.

Stark kedja

Efter matchen mot Halmstad så ska kedjan med Linus Strelert, Johan Ramwall och Robin Karlsson ha en extra eloge, de stod för tio mål tillsammans.

- Det har fungerat riktigt bra mellan oss de senaste matcherna, konstaterade Linus Strelert.

Tommy Karlsson fotade matchen och har varit så vänlig och bjudit på några bilder, då de ser jäkligt proffsiga ut är det bara att tacka och ta emot. Eller vad säger ni? Klicka på dom för förstoring.