tisdag 29 mars 2011

|Herrar A| Carlshamns IBK - Slätafly, 3-7

Den sista matchen är färdigspelad och den slutade lyckligt. Vinst 7-3 i en match som saknade riktig glöd då båda lagen redan klarat sina målsättningar. Carlshamn har skrivit såhär om matchen på deras hemsida:

Förlust i sista seriematchen!

Period1

Det var gästerna som i början av perioden visade upp mest vilja och bäst inställning. man tog direkt tag i taktpinnen och kunde helt rättvist och mycket logiskt ta en tidig ledning när Robin karlsson skickade bollen i mål. Efter målet kom dock hemmalaget igen och spelade upp sig. spelet jämnade ut sig och det var chanser åt båda hållen. Kvitteringen från Carlshamns side kom också. 12 minuter in i perioden utnyttjar Kidde Nilsson ett frislag och krutar in Martin Berggrens precisa passning. Resten av perioden blir ett ställningskrig där båda lagen har fina möjligheter till ledningsmål. Målproduktionen stannar dock vidd 1-1 och skotten i denna första period räknas till 6-7 i Slätaflys favör.

Period 2
Den ganska stora skara supporters som valt att följa med Slätafly på deras sista bortaresa för säsongen fick all anledning att jubla i inledningen av den andra perioden. Gästerna kom ut heltaggade och kunde ganska enkelt manövrera ut hemmalaget som var långt ifrån den toppform som visat sig i de senaste matcherna. enkla misstag och många tveksamma ingripande resulterade i att Slätafly kunde gör både 1-2, 1-3 och 1-4 innan matchuret ens tickat 9 minuter. Efter den islossningen valde man att slå sig till ro en aning och hemmalaget fick efter 14 minuter en chans att åter skapa lite nerv i matchen när man fick spela powerplay! Man tog också chansen sedan Marcus Eriksson prickskjutit in 2-4 med endast sekunder kvar av gästernas utvisning. Närmre än så kom man aldrig. Några halvchanser framåt skapades men riktigt hett blev det aldrig. Perioden slutar alltså 1-3 och skotten 5-7.

Period 3
Den avslutande perioden för säsongen inleddes på sämsta tänkbara sätt. 10 minuter in i denna akt hade Slätafly ökat på sin målskörd 2 gånger om vilket innebar resultatet 2-6. Timeout blev svaret från hemmalaget i hopp om ett snabbt uppvaknande. Dessa tankar slogs dock snabbt undan av bortalagets Marcus Anderberg som dryga minuten efter timeouten piskade in 2-7.
Martin Berggren kunde sedan 2 minuter från slutet tröstmåla för hemmalaget när han på pass från Kidde Nilsson spikade slutresultatet 3-7.

Sammanfattningsvis en mycket medelmåttig innebandymatch där framför allt hemmlaget verkade sakna den riktigt heta viljan. Vi säger stort grattis till Slätafly som efter en finfin säsong kan göra bokslut som tabelltrea. För vår egen del kan vi sammanfatta en klart godkänd säsong. Förutsättningarna var helt klart begränsade inför säsongen och målet har hela tiden varit nytt kontrakt vilken man ju också fixade.

Enligt rapporter var matchen på alla sätt och vis en stabil och komfortabel sådan, tre poäng och säkrad tredjeplats.