måndag 7 mars 2011

|Damer| KaRo IBF - Slätafly, 1-3

Damerna tog sin tredje raka vinst i den väldigt jämna striden om andraplatsen.
Rogers poesi lyser ikapp med damlagets form, referat följer nedan:

Det är tidig söndag morgon då vi samlas, en härlig klarblå himmel med hög luft och solen visade sig. Även våra tjejer sken och det var en härlig trupp som tog sig mot Kallinge Sporthall för en mycket betydelsefull match mot KARO. Det spelades en match i fredags där Ryd hemmaslog Karlskrona med 7-4, detta gjorde tabellen mycket tät och intressant.

1:a Perioden

Vi möter en helt annan matchbild än våra senaste två matcher och vi var förberedda på detta, ett tuffare spel med närkontakt, snabbare bolltempo och en högre press som stressar oss. Det tuffa spelet visar sig nere i vår sarghörna där Karin N får en rejäl tryckare, men Karin visar moral och styrka vilket delas med till övriga i laget. 7-8 minuter har gått och inget organiserat spel från vår sida, återigen en tuff situation och KARO drabbas av en U2:a. Vi spelar runt bollen mycket behärskat och i slutet av utvisningen sätter Strand 1-0 från ett mycket fint pass från Söforth. Utvisningen ger oss energi och vi visar upp ett bättre spel, 2-0 kommer från Johanna efter 11:43. Resten av perioden böljar spelet men vi lyckas behålla vår ledning. Vi går till paus.

2:a Perioden

Vi är för långa. Back kan inte spela upp på forward. Flera gånger kan dem vända spelet på oss i mittplan. För snälla framför eget mål. Punkter som vi med stor tydlighet gick igenom under pausvilan och som vi tar med oss ut i match.

Första nio minuterna spelar vi bra och disciplinerat, KARO forsätter att lägga mkt boll på båda kanterna och stundtals kommer vi ibland efter i deras uppspel, vi drabbas av en U2:a för upprepat slag. Boxen fungerar utmärkt idag, KARO får inte till några riktigt klara chanser, det är istället nära att vi utökar vår ledning. 3-0 kommer där vi några minuter senare får spela PP, bollen rullar tryggt mellan oss, vi har det tålamod som vi talat om, Malin K lägger en perfekt pass som Söforth hänger in bakom deras målvakt. En tuff utvisning drabbar oss. Efter skott från back följer vår klubba motståndarens klubba upp och träffar illa, vi får en U5:a för hårt spel? Vi tvingas resten av perioden spela 4 mot 5, vi sätter till en mycket tight box som jobbar oerhört bra tillsammans, rullar runt på 7st utespelare resten av perioden.

3:de Perioden

Inför sista perioden kommer vi överrens om att krympa deras ytor genom att backa hem och sen vända spelet när vi vinner tillbaka boll. Vi får med oss en U2:a i början av perioden som tyvärr blir resultatlös trots en del bra chanser.

Reducering till 1-3 efter att vi tappat en situation framför vårt egna mål där KARO får flera chanser att sätta den. Efter detta blir vi mycket disorienterade i våra positioner. Vi tar timeout 12 minuter in, samlar våra tankar, vi måste jobba rättvända igen, hitta position och öka vår medvetenhet, det fungerar. Sargen trillar på kortsidan när vi har sex minuter kvar att spela, jag samlar tjejerna för att gå igenom lite praktiskt inför sista delen, vi åker på en U2:a för att vi fördröjer spelet, jag tar på mig denna om vi överhuvudtaget skall ha någon? Går ner på 3 backar och resten utav truppen gör täta byten framåt, på så vis trycker vi ut KARO ur vår zon. Vi spelar av perioden stabilt och när slutsignalen ljuder så överröstar vi den med vårt jubel. Vi har återigen bärgat tre underbara poäng till vårt Flyers Damlag!

Sammanfattning

Vårt mål var att ta 3-poäng idag och det gjorde vi. Vi har poängplockare som ständigt levererar mål och assist. KARO gjorde det svårt för oss att få till ett bra offensivt spel. Däremot så gjorde vi en mycket bra defensiv idag, vi drabbades utav totalt 9 utvisningsminuter, vi har en mycket bra tight box som inte släpper igenom KARO. Extra plus till Karin S, Karin N, Josefin och Frida för sitt jobb i den defensiva delen.

/ Roger

Mål: Johanna Strand x2, Karin Söforth
Assist: Karin Söforth, Malin Karlsson

Som redan nämnts är serien mycket jämn, det skiljer tre poäng mellan plats två och plats fem. Slätafly ligger nu på fjärde plats, en poäng efter Carlshamn på andra plats. Slätafly kommer dock att få en tuff uppgift i sista omgången där seriesegraren Olofström väntar. Denna match spelas på lördag klockan två i sporthallen. Så se till att heja fram tjejerna, det är sista chansen för den här säsongen.