torsdag 31 mars 2011

Årets...

Säsongen är över och mycket roligt har hänt. Därför har Flyersbloggen satt ihop en jury som ska utse de mest minnesvärda händelserna och dela ut några utmärkelser. Eftersom juryn består av idel trögkölar och avskrapsfnasar kan de dock dröja några dagar innan de får se livets ljus, de kommer portioneras ut i lagom ström. Märk dock att juryns beslut är enhälligt och oomkullrunkeligt (och inte särskilt seriöst, om det nu behöver tilläggas efter detta något egendomliga inlägg).

Årets...

Korvkö: Wittberg & Co
Juryns motivering: Hela CL98 köpte Bullens pilsnerkorv när Slätafly får frislag i ypperligt zorroläge. Bara det att det inte kom någon zorro. Det kom en myra. Mitt i målet. Synd att ni inte såg målet CL, för det var snyggt!

Fratres in armis: Puppovic å 90
Juryns motivering:



Flashback: SMÄCK
Juryns motivering: Årets flashback kom faktiskt i bilen på väg hem ifrån matchen mot Palmstaden. Sportradion rapporterade ifrån seriefinalen i Allsvenskan mellan Växjö och Jönköping. Plötsligt hörs ett ljudligt "SMÄCK" som åtföljs av en skarp signal från domarens pipa varpå reportern säger: Nummer 17 i Jönköping, Martin Fredricsson åker ut två minuter på grund av otillåtet slag. Vi i juryn gratulerar till seriesegern och önskar lycka till i Superligan och kom ihåg att vi har inte glömt dig.

Modelejon:Martin Ranelid, Palmstaden
Juryns motivering: Innan matchen gissade vi att det var tufft och fult spel den skulle bli ihågkommen för. Det visade sig bli något helt annat. När herr Ranelid klev in på planen slutade jorden att snurra, ingen har sett så korta shorts sedan Stefan Holm tumlat sina lite för länge vid SM i Sollentuna 1995. Ett par snygga sneakers till det satt som gjutet och årets klaraste utmärkelse var ett faktum. Tommy Karlsson knäppte en grym bild på nämnde herre.




Dragning: Insweeper
Juryns motivering: Ni som kollat på Patrik Lönells Skottskolan är van vid häftiga namn på skott, eller vad sägs om Sweepsmacker, Ironknocker och Legtrickster. Vi i Flyersbloggens jury har lånat namnet insweeper för en fint som nötts till perfektion av Slätaflys gravallvarliga backstjärna. Vid närmre eftertanke är det svårt att förstå att inga djungelordspråk har sitt ursprung i denne mytomspunne figur. Ni som någon gång har sett honom göra den vet vad jag pratar om, titta bara på highlightsen mot Tvååker, vid 1-0 och vid 10-2 (notera även dom söta galoppstegen han gör bakom mål innan 10-2). Highlights finns här. Första målet är först i videon (duh!) och 10-2 kommer ca 4.30 in i videon.

Inga kommentarer: