lördag 12 mars 2011

|Damer| Slätafly - Olofströms IBK, 5-3

Säsongens avslutning blev riktigt lyckad, minst sagt. Seger mot seriens bästa lag med 5-3. Tyvärr blev det ingen andraplats eftersom Carlshamn och Örlogsstaden också vann sina matcher men man är bara tre poäng efter Olofström. Riktigt härligt och jag ser redan fram emot vad damerna kan hitta på nästa säsong. Ett år äldre, klokare och mer rutinerat. Passar på att gratulera Johanna Strand till vinst i poängligan, det kommer inte ens Osa klara av!

Bra jobbat allihop!

Nedan följer Rogers referat av matchen:

Grundseriens sista match väntade oss i Torsås Sporthall och dagens motståndare var ingen mindre än serieledarna Olofström. Alla visste om utgångsläget, vi måste vinna och övriga lag före oss tappa poäng för att vi skall ta en kvalplats, det märktes på uppvärmningen idag vad vi ville. Fokus på träning denna vecka har varit styrka och kondition samt att hålla ett kontrollerat högt bolltempo, det visar sig idag om vi gjort rätt. Som vanligt precis innan matchstart så tar Göran och jag varandra i hand och önskar, ”Lycka Till!” Det har vi gjort varje match i serien men idag fanns det även något annan där, Välkommen Tillbaka!

2-0 i första perioden

Zon – Idag gällde det att vi jobbade, överlappade, tänkte och var medvetna om våra zoner, Olofström fick gärna komma på uppspel längs sargen, men mittplanen skulle vi stänga och inte släppa till deras skytte. Louise pressar högt på deras planhalva och stör deras uppspel från back, vinner bollen och levererar ett fint pass till Strand som gör sin back och hänger in 1-0, klockan stoppades på 2:04. Att få ett mål tidigt i matchen är betydelsefullt, vi kan fortsätta jobba som vi börjat utan att stressa. Perioden är spelmässigt jämn men vi har betydligt fler klara lägen tycker jag, mycket boll på mål och även trafik framför deras målvakt. Nästa mål kommer på en just sådan situation, ett skott från kanten, målvakt lämnar retur, Ida är på rätt plats och levererar 2-0.

3-3 Efter andra perioden


Inför andra pratar vi igenom att behålla vårt lugn, spela enkelt, lägga uppspel längs sarg och fortsätta vårt jobb i zonerna. Vi jobbar oss ner på deras planhalva och biter fast bollen, Malin K i sarghörnan med boll, tittar upp och letar efter Elin som gjort sig fri i mitten, ett öppnande pass levereras och Elin sätter 3-0, snyggt samarbete. Efter detta sätter Olofström en högre press, möter oss högre upp i banan, stör våra uppspel samtidigt som vi blir för långa i vår uppspelsfas. 3-1 kommer på att dom vinner boll högt på vår halva i uppspel, 3-2 på frislag där vi inte är med på täck, 3-3 efter att vi pressat ner dom i egen zon och ligger på med hela vårt lag, vi tappar boll i offensiv zon som dom vinner och springer ifrån oss. Matchklockan 15:17 och det var match igen och lite nervöst hos våra tjejer.

Nu skall det avgöras i 3:e

Lite misstag i andra har gjort att vi befinner oss i lika läge 3-3 inför sista. Lugnt går vi igenom vad vi skall göra, 100% peppar vi varandra, 20 minuter kvar att jobba och nu skall energin tömmas. Perioden startar precis som när vi gick till vila, ett bra spel från båda lagen där inget annat än vinst gäller. 05:15 in får vi med oss en U2, vårt powerplay går för sakta, Olofström gör det bra och ger oss inga klara chanser. 14 sekunder kvar på utvisningen, vi är för andra gången nere och hämtar boll på vår sida, Göran ropar bredda ut, Birgersson tar löpning in framför mål, Söforth vänder upp med boll, tar ett par snabba kliv in i mittplan och lägger ett långskott från halva plan, 4-3 och lite arbetsro. Spelet är fortfarande jämnt mellan lagen med chanser åt båda håll, Olofströms har ett friläge men får inte till avslutet då våra backar stressar. Protest mot domslut och vi får återigen spela PP, klockan står nu på 17:02, gyllene läge att avgöra, 60 sekunder senare har Malin K satt dit 5-3. Sista 2 minuterna spelar vi av med tight defensiv, Olofström har att par chanser som vi lyckas att reda ut. Härlig avslutning med seger i sista matchen.

Kollektivet gjorde idag att vi bärgade 3 poäng där samliga jobbade med och för varandra. Det är härligt att se hur detta lag har utvecklats under säsongen, nu är vi ett lag som spelar innebandy offensivt och det ger skörd i form av segrar.

/ Roger


Mål: Malin Karlsson , Elin Nilsson, Johanna Strand, Ida Karlsson, Karin Söforth.
Assist: Louise Nilsson, Malin Karlsson, Åsa Håkansson, Johanna Strand

Inga kommentarer: