fredag 11 mars 2011

|Herrar A| Inför: Åstorp/Kvidinge IBS - Slätafly

Nu börjar säsongen gå mot sitt slut och Slätafly är för omväxlings skull inte indragna i bottenstriden. För motståndet i helgen står Åstorp/Kvidinge, seriens absoluta jumbo som i praktiken varit klar för nedflyttning ett bra tag, de har nämligen förlorat samtliga matcher.

Förra mötet som spelades i November var över fortare än kvickt, slutresultatet blev 22-4. Åstorp har under säsongen varit hårt drabbade av sjukdomar och skador och deras redan tunna trupp har inte klarat av det. De har ofta spelat jämt (resultatmässigt) med sina motståndare i två tredjedelar av matchen men alltid gått ner sig och åkt på för många baklängesmål.

Jag är dock övertygad om att dom ställer ett bättre och hungrigare lag på benen än i höstas och de är säkerligen väldigt sugna på att radera nollan i poängkolumnen. Det gäller att ingen underskattning letar sig in i våra spelares huvuden. Det är tillräckligt pinsamt att Slätafly var det enda lag som tappade poäng mot Carlshamn förra säsongen och jag hoppas verkligen att Slätafly visar klass och inställning för då får Åstorps första poäng vänta ett tag till.

Det spelas dessutom en spännande match i Trelleborg som är mycket intressant ur Slätaflys synvinkel. Palmstaden tar emot Engelholm och har revansch att utkräva. Om Palmstaden vinner har Slätafly tredjeplatsen i sina egna händer och pallplats är ju alltid trevligt.

Annars är det runt nedflyttningssträcket det fortfarande är öppet, Carlshamn och Tvååker har 21 poäng var och ganska tufft spelschema. Carlshamn möter i tur och ordning Halmstad, Engelholm och Slätafly. Tvååker möter Munka/Ljungby, Röke och Södra Dal. Båda lagen har visat på en uppåtgående formkurva, men för ett av lagen kommer den för sent. Det kan ju faktiskt bli så att Carlshamn spelar med kniven mot strupen i sista matchen mot Slätafly och det skulle kunna bli en mycket intressant match




Målskörden de senaste tre matcherna är mycket trevliga 32 mål. Nu har man ju släppt in en hel del också, 19 stycken. På dessa matcher har man skrapat ihop sju poäng, och då har man som bekant mött Munka, som ligger tvåa, och trean Engelholm.

Många av flyerslirarna har hittat en formtopp såhär mot sluttampen av serien, då tänker jag främst på kedjan med Linus Strelert, Johan Ramvall och Robin Karlsson som har spelat med härlig fart och fint passningsspel, men hela 15 spelare har gjort poäng de tre senaste matcherna. De som har gjort flest poäng de tre senaste matcherna är Robin Karlsson 10 (3+7), Jonas Carlsson 8 (7+1), samt Linus Strelert och Jens Milesson på 7, (5+2) respektive (2+5).

Åstorp är det lag som gjort överlägset minst och släppt in överlägset mest, deras snittmatch slutar med förlust 4-12. Hittills har de inte tagit en enda poäng.

Inga kommentarer: