söndag 30 september 2012

Det blir aldrig som man tänkt sig

Jag hade planerat en härlig Malmö-weekend där kronan på verket skulle vara den rejäla markering Slätafly skulle göra, en markering som sa till övriga lag att i år är vi tunga, i år kvittar det vad ni gör för vi är starka. Istället blev det nästan det motsatta. Försäsongens fantastiska försvarsspel lös med sin frånvaro och Höllviken kunde vinna matchen med 9-7.

"Det var orättvist, fast ändå inte"
Jag antar att det kommer låta som att jag skyller ifrån mig, att jag inte ger Höllviken någon cred, men Slätafly spelade långt ifrån godkänt. Man gjorde massvis med misstag, var otroligt virriga i försvaret och saknade den struktur som vi blivit bortskämda med på försäsongen, och då framför allt i matchen mot Växjö. Framåt var det tempofattigt och idélöst. Kreativiteten och tyngden fattades. Trots detta tycker jag första och andra perioden är jämna spelmässigt vilket då antyder att Höllviken inte var särskilt bra heller. Helt korrekt. När Slätafly väl tog tag i bollen skapade man chanser, men skärpan var inte där, bollar studsade och skotten ven utanför. Höllvikens anfall var korta och snabba, men med en våldsam effektivitet pangade man in sex bollar i de två första perioderna. Slätafly mäktade bara med tre. Skillnaden låg i effektiviteten, hemmalaget hade flytet och gjorde ett par tre rejäla skitmål medan Slätafly sköt i målramen. 6-3 efter två perioder var knappast rättvist, men Slätafly får skylla sig själv när man spelar så långt under sin nivå och ger bort så många bollar som man gjorde.
"När vi gick upp till 6-6, då trodde jag vi hade dom"
Bättre var det i tredje perioden som Slätafly fick börja i numerärt överläge. Det tog fem sekunder, sen gjorde Robin Karlsson 6-4. Sju minuter senare så hade Slätafly kvitterat. Det var ett helt nytt lag på banan och även att Höllviken stack upp emellanåt så var det stor Slätaflydominans, långa anfall med många avslut. Här kändes det som att Höllviken vikt ner sig och Slätafly behövde bara fortsätta pressa så var vändningen ett faktum, men när ännu ett billigt mål trillar in så kändes det som att tron på tre pinnar försvann lite. Trots en kvittering av Henrik Bergendorff så lyfte det aldrig till samma höjder igen. 8-7 kom med fem och en halv minut kvar och det gjorde det hela än värre. Slätafly försöker i slutet i spel 6 mot 5 men det resulterar som så ofta i ett mål i tom bur och slutresultatet blev alltså 9-7.
"Spelarna får skala potatis på ångbåten hem"
Otroligt surt, både på grund av de missade poängen och det dåliga spelet. Höllviken är ett lag som har intressanta spelare, men inte fanken ska dom rå på Slätafly. Bortalaget gjorde inte jobbet. Det kostar tre pinnar i division ett. Lärt er läxan? Bra, låt Landskrona smaka på hämnden.