fredag 28 september 2012

D1SG-tipset: Omgång 1

Titta på den här bilden en sekund:


Vad säger den egentligen? Vad står den för? För mig är det spänning och ovisshet. Möjligheter. Vi har allt det roliga framför oss. Ikväll klockan 19.19 tekas Division 1 Södra Götaland igång i Landskrona. Första matchen i en omgång där samtliga matcher är ganska ovissa vilket visar på jämnheten i årets serie.

Jag ger mig på att tippa matcherna, gör det du också!

IBK Landskrona - Malmhaug KFUM IBF, 6-4
Premiärmatchen spelas ikväll mellan Malmhaug KFUM IBF och Landskrona. Nedflyttade Landskrona på hemmaplan får givetvis bära favoritskapet men en nykomling i premiären är inte det lättaste och en nykomling som aldrig spelat i ettan tidigare blir än värre. Adrenalinet kommer pumpa och trots att Malmhaug saknar Eklund i truppen så blir det en tuff nöt för Landskrona att knäcka. Tror på en tight match där hemmalaget drar längsta strået. 

Palmstaden IK - Munka-Ljungby IBK, 7-3
Kanske omgångens match. Två av de förmodade topplagen i premiäromgången där båda lagen har chansen att sätta ribban omgående. Jag tror att segern går till Palmstaden, det är ett ruggigt vasst lag och eftersom Munka svajat lite på försäsongen kan det kanske dröja ett par omgångar innan man är ingång på riktigt. 

Höllviken IBF - Slätafly IBK, 3-5
Höllviken har ett ungt lag som är svårtippat men kommer nog bli jobbiga för de allra flesta lagen i serien. Överraskningsmomentet från förra säsongen må vara borta, men Slätafly kommer få bekänna färg. Tror Slätaflys tyngd i anfallszon till slut kommer fälla avgörandet men spiken i kistan kommer sent. 

FBC Engelholm - Lagan IBK, 6-6
Tunna Engelholm kommer få en tuff öppningsmatch mot fysiska Lagan som är kryddat med gamla hockeyspelare. Det stora frågetecknet i denna matchen är hur väl Vidar har fått ihop FBCE efter alla spelartapp. Lagan har en bra försäsong bakom sig och ser nog stora möjligheter att få med sig tre poäng hem till Småland

Husqvarna IK - Lönsboda IBK, 5-6
Omgångens bottenmatch. Husqvarna har haft en horribel försäsong med spelare borta till höger och vänster och jag tror att Lönsboda är ett jämnare lag. Framför allt hade man förra året ett bra försvar men eftersom den stora poängkungen nu är borta så är frågan vem som ska axla Mattias mantel. Knapp bortavinst.

Åstorp/Kvidinge IBS - Sävsjö IBK, 7-4
Åstorp krossade allt motstånd förra året och Sävsjö var ganska svaga på bortaplan. Skåningarna kommer vilja visa att man är att räkna med även i år och hemmaplan fäller avgörandet. Mycket i bortalaget kretsar kring bröderna Bjerhag och är dom på humör så kan dom slå alla lag i serien, och man är framför allt ett vasst kontringslag. Men idag tror jag att ÅKIBS kan reda ut stormen.

1 kommentar:

G sa...

Landskrona - Malmhaug, 7-3

Palmstaden - Munka Ljungby, 6-5

Höllviken - FLYERS, ---

Engelholm - Lagan, 6-4

Husqvarna - Lönsboda, 4-4

Åstorp/Kvidinge - Sävsjö, 3-6