torsdag 13 september 2012

3-1 mot Olofström

Slätafly fortsätter att släppa in imponerande lite mål men med tanke på att anfallsspelet igår för det mesta var ganska tempofattigt och fantasilöst finns det en hel del att jobba på inför de avslutande träningsmatcherna.

Efter en mållös första period så kunde Emil Johansson spräcka nollan bara 24 sekunder in i mellanakten, 2-0 kom en bit in i perioden efter en märklig passning som rakt genom hela planen till två fria Slätaflyspelare framför Olofströms målvakt. Jag är inte helt säker men jag tror att det var Anton Hammare som var sist på bollen. Det kändes som att Slätafly kontrollerade spelet och om det hade krävts så hade dom både en och tre växlar till att lägga in. En reducering kommer dock efter slappt försvarsspel där en bortaspelare tillåts bryta igenom mittplan och pricka in bollen vilket skrev resultatet till 2-1 efter två perioder.

Den tredje perioden bjöd på åtminstone ett par anfall av riktigt härligt slag men avsluten slarvades bort. Hemmalaget hade även ett antal ramträffar men det skulle dröja ända tills 17-18 minuten innan Johan Ramvall punkterade matchen när han på sedvanligt manér bestämt tryckte upp 3-1 i nättaket.

Kameran ljuger lite, så fort gick det inte :)
Jag tycker insatsen var lite halvblek, Slätafly spelade lite omständigt och skärpan i de avgörande lägena saknades vilket medförde många tappade mottagningar och flera dåliga passningar, men å andra sidan kom man till många lägen. Slätafly hade mått bättre av att etablera längre anfall och behålla trycket längre perioder istället för de ganska korta anfall som var fallet igår. Defensivt finns det inte så mycket att anmärka på och Olofström kändes aldrig riktigt farliga. Slätafly är det bättre laget rakt igenom hela matchen och segern är klart rättvis. Sotarn, Simon Lundström och Lankan spelade inte, även Ola gick av i tredje perioden så Slätafly har ändå lite kapital att ta av, även om de som spelade istället gjorde bra ifrån sig.

Imorgon spelar Slätafly sin näst sista träningsmatch för säsongen, klockan halv åtta möter man Örlogsstadens IBK. Får hoppas på lite bättre rull, lite snabbare fötter och fler gjorda mål då!