tisdag 18 september 2012

Intervju med Husqvarna IK


Ännu en nykomling som granskas i sömmarna (fast inte så jävla noga). Husqvarna, som tillsammans med Sävsjö, Lagan och världens bästa lag, kommer försvara den småländska fanan mot den skånska gripen och för att ta reda på vad Husqvarna har att sätta emot i den kampen så snackade jag lite med Herransvarige Johan Söderman. 

Ni ersätter alltså Carlshamn som ju dragit sig ur. Eftersom ni fick kortare tid att tacka ja till platsen än de andra lagen och därmed inte var lika förberedda kan det ju tänkas att ni fick ändra era planer och förberedelser inför säsongen, det skiljer ju sig en hel del mellan ettan och tvåan. Har ni gått upp ett snäpp i intensitet eller kör ni på som ni tänkte från början? 
Rent fysmässigt trappade vi inte upp utan körde på som det var tänkt. Krävs samma förutsättningar för att vinna tvåan som för att hålla sig kvar i ettan i min värld. Sedan har väl närvarokraven skärpts och träningsfliten har gått upp, spelarna vill verkligen lyckas i ettan. Antalet träningspass har dock varit fler fram tills dags dato än vad de hade varit om vi "bara" spelat i tvåan.  

Hur har ni lagt upp försäsongsträningen? 
Det där har pendlat mellan veckorna. I snitt tre pass och de har innehållit vanlig hederlig försäsong. Inga utsvävningar eller nya påhitt det här året. 

Vilka lag kommer ni spela mot i sommar under försäsongen? 
Vi spelade mot Värnamo IK och Frölunda IBK i början på augusti i en liten miniturnering där vi vann. Sedan har det blivit förlust mot Mjölby IBK, förlust mot Jönköpings IK (med bara 4-11 trots att halva laget saknades och JIK var helt ordinarie) under invigningen av nya E-hallen i Jönköping) samt seger mot BK Halna. Nu väntar både Westerviks IBK och Söderköpings IBK hemma till helgen och sedan Söderköping igen helgen därpå på bortaplan. 

Våra lag har inte haft överdrivet mycket att göra med varandra, så om du snabbt ville presentera klubben, laget och dess filosofi hade det varit väldigt trevligt. 
Huskvarna IK bildades 1988. Bytte namn till Husqvarna IK kring millenieskiftet. 300-400 aktiva i åldrarna 6 år till seniorer på såvål dam- som herrsidan. Föreningen har haft damlaget i division 1 (slogs om Elitserieplats häromåret) och herrlaget har varit uppe i ettan tidigare med. Herrlaget består av en bra blandning åldersmässigt med tonvikten på yngre spelare. Såväl invärvade som egna spelare där alla vill framåt. Vi försöker i allt högre grad satsa på att plocka upp spelare underifrån och hoppas att ungdomsverksamheten kommer bära herrlaget framåt i många år.  

Vad betyder det för klubben att spela i ettan istället för tvåan?
Tuffare motstånd, längre resor, en annan typ av innebandy, större kostnader (men samtidigt större intäkter) och förhoppningsvis bättre drag kring matcherna. 

Har ni några nyförvärv eller spelarförluster? 
Patrik Trofast (mv) från S/W2010 (tidigare Sävsjö och Fagerhult), Johan Eriksson (fw) från IBF Göteborg som vänder hem till HIK igen, Emil Hagbardsson (fw) Gränna AIS som byter från trean till ettan, Jacob Johansson (b/fw) från Carlshamns IBK och nu senast Lenni Leth (b) från Östra SK med SSL-rutin från Mullsjö AIS. Några spelare som flyttats upp från junior- och reservlag. Har tappat Alfred Gustavsson till Hovslätt, Filip Alpteg till Stanstad (studier) samt Kristoffer Sköld som valde att lägga av. 

Hur är innebandyintresset i Huskvarna? Har ni mycket publik eller är det hockey och HV71 för hela slanten? 
Sämst hemmasnitt i tvåan förra året- bäst bortasnitt! Vi jobbar hårt för att dra mer publik i år och undviker krockar med JIK, Mullsjö och Östra. Krockar med HV gör nog varken till eller från, utan det är innebandypubliken vi vill värna om att locka. 

Vad är er målsättning? 
Vad laget och tränaren har för mål låter jag vara osagt. Mitt mål är att hålla oss kvar, gå plus ekonomiskt och spöa Sävsjö både hemma och borta. 

Något övrigt du vill att galna Slätaflyfans behöver veta om Husqvarna IK?
Finns nog inte mycket att säga för att ge dem mer kött på benen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

HUSQVARNA IK FÖR HELVETE, INTE IBK!!!

/Johan Söderman

JM sa...

Jag är inte riktigt säker på om du är lika arg som du verkar då ironi i textform är ganska knepigt, men i vilket fall så har jag ändrat den reflexmässiga felskrivningen. Sorry