tisdag 20 mars 2012

Slätafly - Palmstaden, 7-8 SD

Bilder från matchen

Som alla vet så gick det lite åt pipan i helgen. Slätafly var i praktiken piskade att vinna mot Palmstaden för att ha en pytteliten chans till Allsvenskt spel nästa år, men dåligt fokus, seriens bästa spelare och ett gäng skitmål såg till att det blir division ett även nästa säsong.

Slätafly började dock bra och hade ett par bra lägen då Palmstaden, som brukar vara ett ganska stillastående lag, var väldigt passiva och rörde sig inte en millimeter i onödan. Men det fanns även saker som såg mindre bra ut, och som skulle förbli så under merparten av matchen. Av någon anledning så slog Slätaflys backar bort extremt många bollar vilket skapade farliga kontringar.

Det var ändå Slätafly som öppnade målskyttet genom Anderberg, efter att Robin Karlsson jobbat bra i defensiven och brytit bollen för att sedan spela upp den till Emil som slog en passning diagonalt över banan till just Anderberg som stänkte upp den i nättaket. Strax därpå drabbas Palmstaden av en utvisning när Palmstaden förstört ett friläge för Simon Lundström och precis när dom blir fulltaliga gör Ola 2-0 lite turligt. Slätafly höll i taktpinnen och Ramvall hade ett skott klockrent i stolpen men här händer något och Slätafly slutar ta jobbet och Palmstaden kan göra tre raka mål och gå upp i ledning, alla tre målen kändes otroligt billiga och väldigt onödiga.

Larssons blick delade ut den ena hurringen efter den andra och hemmalaget började åter komma i nån slags balans och bjöd på ett vackert men väldigt resultatlöst klapp-klapp-anfall och Ramvall hade ett mycket bra läge med en minut kvar men målvakten gör en riktigt svettig räddning och 2-3 står sig perioden ut.

Andra perioden började på absolut bästa sätt när Sotarn lägger fram en boll till Ålen som kan trycka dit den vid närmsta stolpen men efter bara ett par minuter är det dags för ännu ett onödigt mål i röven. Doppe gjorde ett par, tre grymma räddningar i rad men hemmalaget är för klena i försvaret och kan inte rensa undan och det är återigen bortaledning. Detta scenario upprepades även vid 3-5 och försvarsspelet över hela banan var så dåligt att det gjorde ont emellanåt. Slätafly hinner dock med en reducering innan sista pausen efter att Ramvall säkert placerat bollen i nät.

Sista periodens första halva var en trött historia som Palmstaden vinner med 2-0 efter ett jättelöst långskott och ett helt vansinnigt skitmål där bollen efter ett icke obetydligt antal viftningar av klubbor och fötter råkar studsa in till en fristående bortaspelare som gör 4-7. En time-out och det faktum att jag bor 12 mil från sporthallen var då det enda som höll mig kvar i hallen. Slätafly höjde därefter tempot markant och var det klart bättre laget men det dröjer för lång tid innan bollarna började trilla in. Anderberg, Jens och Ålen gjorde de tre sista målen som tog matchen till Sudden-Death, där Palmstaden kan avgjöra på ännu ett skitmål.

7-8 blev alltså slutresultatet i en match som var jämn, skitmålen känns såklart tunga men Palmstaden har ett ruggigt vapen i Krona som måste vara seriens bästa spelare, alltid på rätt plats, slår aldrig bort en boll och dödlig i avsluten. En obetydlig match kvar av säsongen, båda streckstriderna är avgjorda vilket lämnar utrymme för de yngre killarna som inte fått spela så frekvent. Om dom får chansen i helgen hoppas jag dom visar vad dom kan och kommer sugna till säsong 12/13.