lördag 24 mars 2012

Inför Carlshamn

Säsongens sista omgång är på det stora hela betydelselös. Striderna kring strecken är redan avgjorda, Kalmarsund går upp och Hovslätt tar Örlogsstaden och Röke med sig ner till division 2. Det medför att båda derbymötena försvinner till nästa säsong, Craftstaden (som gick upp i division 1) och dagens motståndare Carlshamn kommer aldrig kunna vara fullgoda ersättare i derbysammanhang. Visst kan det bli bra och spännande matcher ändå, men den extra nerven kommer att saknas. 

I kampen om andraplatsen har Slätafly ett ganska bra utgångsläge ändå eftersom man möter ett lag man brukar ha ganska lätt för, som dessutom inte måste ta poäng, samtidigt som de andra två lagen, Palmstaden och Engelholm möter varandra. Jag tror tyvärr att Palmstaden vinner sin match med ett par bollar och eftersom dom har målskillnaden på sin sida så tror jag att Slätafly hamnar trea i år igen. 

Carlshamn gör tydligen bra matcher emellanåt, men när jag har sett dom de senaste två, tre säsongerna har dom faktiskt varit ganska dåliga. Fransson och Zoltan är spelare som vet hur man gör mål och Berggren har ett ruggigt skott som han gärna använder vilket kan hålla Carlshamn över vattenytan trots att dom spelar helt under isen så att säga, i övrigt är laget ganska homogent men stabilt. Har Slätafly en gnutta vilja kvar i kroppen kommer det bli tre poäng idag, inget snack om det, men två raka förluster bakom ryggen kan få en att fundera.

Vinnarskallen på, sedan semester. Okej?


Inga kommentarer: