söndag 4 mars 2012

Röke är numera en vinröd fläck på golvet

Om det nu någonsin funnits ett Rökespöke har Slätafly skrämt bort det, för efter en massiv kross med hela 1-11 skulle inte ens en stelopererad ultramachogymsnubbe (ni vet en sån i spännislinne med ett kylskåp i nävarna) kunna hålla sig från att krypa ihop i fosterställning och sutta på tummen. När målskillnaden är som viktigast plockar Slätafly återigen fram enastående effektivitet och stabilt försvarsspel och kan somna som serieledare. Igen.

Det ska dock sägas att trots resultatet gör Slätafly inte någon toppmatch, men effektiviteten som ju var helt obefintlig i derbyt har de senaste matcherna varit fantastisk. Slätafly tar chansen när den kommer medan Röke var väldigt slarviga när dom fick lägen, att Doppis i målet sedan gör en helgjuten insats och är bäst på plan gör ju inte livet lättare för skåningarna.

Matchen var mållös i circus nio minuter. Därefter gör formstarke Emil Johansson sitt elfte mål för säsongen (varav säkert åtta har kommit efter nyår) framspelad av kanotpolaren Anderberg. Sedan dröjer det inte länge innan dagens femmålsskytt Johan Ramvall utökar till 2-0 assisterad av Linus Strelert. Det var emellanåt lite skakigt bakåt men nollan skulle vara intakt i 54 minuter. Perioden avslutas med att Slätafly avstyr två skånska powerplay.

Andra perioden var desto ösigare och slutar hela 6-0 till Slätafly efter tre mål av Ramvall och ett var för Ola, Anderberg och Johansson. 8-0 således och Slätafly hade dödat matchen, mordvapnet var vassa avslut, en vägg i målet och tight försvarsspel där Slätafly bestämde varifrån skotten skulle komma.

Till tredje perioden gällde det att hålla uppe bolltempot och kylan då varenda mål kan vara guld värt när serien ska summeras och det började bra då Slätafly innan halva slutakten var spelad gått upp till 0-11 genom Ramvall, Sotarn och Ålen men precis som i föregående match så är lusten lite mattad och tempot ett hack lägre. Tyvärr räckte det inte för att hålla nollan då hemmalaget fem och en halv minut innan slutet får in ett riktigt skitmål (som dom å andra sidan kanske gjort sig förtjänta av) och fastställer slutresultatet till 1-11.

Stabilt

Tur att inträdet var gratis, jag antar att hemmapubliken inte kan klaga på kvoten av betalda ören per leende.

Mål: Johan Ramvall 5, Emil Johansson 2, Markus Anderberg, Ola Carlsson, Martin Magnusson, Robin Karlsson
Assist: Markus Anderberg 2, Linus Strelert 2, Jens Milesson 2, Robin Karlsson 2, Ola Carlsson, Martin Magnusson