lördag 24 september 2011

|Herrar A| Örlogsstadens IBK - Slätafly, 5-7

Matchen hade klassiska derbydrag som tuffa närkamper, ett skönt tryck på läktaren och en match med mycket nerv. Slätafly började bäst, (inte särskilt bra, men bättre än hemmalaget) och skapade en del chanser att ta ledningen samt bjöds på några stycken när Örlogsstadens till en början väldigt darriga backar gav bort bollen.

Ändå var det Örlogsstaden som tog ledningen, detta genom Dennis Lind som tog emot en långboll i slottet och knackade in bollen med ryggen mot mål. Man såg ganska tydligt att detta var en uttalad taktik Örlogsstaden hade då de försökte lyfta från egen planhalva gång på gång på gång och man hade inte särskilt många passningar i anfallszon i första perioden. Fantastiskt tråkigt att titta på. Därför var bedrövelsen desto större när Örlogsstaden utökade sin ledning till 2-0 när en spelare trampar in och placerar lågt i bortre.

"Tålamod, killar. Tålamod." hördes ifrån bänken och helt logiskt kom reduceringen strax därpå när Linus Strelert sin vana trogen störtar mot mål och får en passning från Jens Milesson, vänder bort målvakten och rullar in bollen i mål.

Detta fick Slätafly att vakna till och man höjde tempot ett par snäpp. Örlogsstaden hängde inte med och drog på sig en utvisning som Slätafly förvaltade på bästa sätt. Och jag menar på absolut bästa sätt. Örlogsstaden stack upp emellanåt och skickade iväg några riktigt farliga skott men Daniel Johansson var tät.

Första perioden slutar alltså 2-2

Andra perioden börjar perfekt, DET BA' FLADDRA TE I KRYSSET. Nyförvärvet Emil Johansson spelade fram Jens Milesson och gjorde därmed sin första poäng för Slätafly i seriesammanhang. Slätafly ägde spelet och ökade på sin ledning fem minuter senare genom Markus Anderberg som relativt ostört fick trampa in från kanten och trycka dit 2-4. Nästa mål kom sedan strax därpå när Anton Hammare fick ta emot bollen i slottet, vända runt och sedan satt bollen i krysset. 2-5 således och Örlogsstaden tog time-out. Tyvärr blir Slätafly lite lata och en viss Daniel Landqvist tillåts göra mål alldeles för lätt efter att backarna snackat för dåligt.

Visst fick Örlogsstaden lite luft under vingarna, men som vi alla vet finns det ett väldigt effektivt sätt att sätta stopp för det. Göra mål. Efter en tilltrasslad situation framför Slätaflys mål studsar bollen i stolpen, Örlogsstadens spelare står och tjatar på domaren och vill ha straff, Slätafly tjatar på domaren och vill ha frislag, alla utom Daniel Johansson och Robin Karlsson. Daniel rullar ut till Robin som ensam mot tre Örlogsstadare skjuter helt oväntat bollen stenhårt över målvaktens högra axel.

Det sista som händer i andra perioden är att Johan Ramvall drar på sig en utvisning för obstruktion. Perioden slutar 1-4

Tredje perioden börjar alltså med boxplay. När det precis känns som om Slätafly kommer klara av utvisningen lyfts bollen mot Dennis Lind på vänsterkanten som träffar bollen på halvvolley och det är reducerat.

Örlogsstaden drar på sig en utvisning och Slätafly gör mål ganska omgående och har därmed 100 % i powerplay. Men Slätafly slappnar av och börjar spela ganska dåligt samtidigt som Örlogsstaden såklart höjer tempot och försöker jaga ikapp. I mina ögon var det bara en spelare i Örlogsstaden som var riktigt farlig och det var Landqvist. Han är avig och har en förmåga att alltid få bollen mot mål. Tur för Slätafly då att han idag var ensam för det såg stundtals ganska virrigt ut.

5-7 kommer med tolv minuter kvar att spela och givetvis hade Örlogsstaden en jättechans men tog den inte. Det var inte särskilt vackert, Slätafly har ett par växlar till att lägga i innan man är uppe på normal standard samtidigt som Örlogsstaden spelade en innebandy som dom kommer få ruggigt svårt att klara sig kvar i ettan på.

Men det spelar kvitta, Slätafly vann rättvist i en ganska konstig match trots att man inte spelar bra vilket är starkt, det blir dock tuffare nästa helg då Sävsjö gästar sporthallen.

Usel filmkvalité, underbara mål. Någon som vill skänka bort en futtig Canon XH A1?