söndag 18 september 2011

|Herrar A| Försäsong: Lönsboda IBK

Nästa nykomling vann överraskande sin serie framför storfavoriten Höllviken efter en fantastisk vår där det mesta gick Lönsbodas väg. Även Lönsboda ställde upp i Båstad Outdoor Open och hamnade i samma grupp som Munka-Ljungby, vilka möttes i öppningsmatchen. Munka kunde tillslut vinna med uddamålet. Sedan väntade i tur och ordning Laholm och norska Gjelleråsen. Det blev klar vinst mot Laholm och sedan ännu en uddamålsförlust mot Gjelleråsen vilket betydde att man hamnade på tredje plats i gruppen och missade slutspelet.
Lönsboda IBK - Munka-Ljungby (1), 4-5
Lönsboda IBK - Laholms IBK (3), 3-0
Lönsboda IBK - Gjelleråsen (Norge), 1-2
Första riktiga träningsmatchen spelades mot Landskrona som till vardags huserar i Allsvenskan. Lönsboda tar ledningen men Landskrona går därefter upp till 4-1 innan Lönsboda tillåts komma in i matchen igen. Närmre än 4-3 kommer man dock inte. Därefter match mot Floda IBK som dock hade spelat en match precis innan. Lönsboda vann med 5-4 efter att ha gjort mål i sista minuten.
Lönsboda IBK - Landskrona Falcons (A), 4-5
Lönsboda IBK -Floda IBK (1), 5-4
Näst på tur stod en annan av seriens nykomlingar, nämligen Örlogsstadens IBK och matchen blev en jämn tillställning. Efter två perioder ledde skåningarna med 4-3 men man ryckte ifrån i början av tredje med tre mål inom loppet av fem minuter. Slutresultatet skrevs till 8-4. Carlshamn satte dock stopp på Lönsboda.
Lönsboda IBK - Carlshamns IBK (1), 3-5
Lönsboda IBK -Örlogsstadens IBK (1), 8-4
Avslutningen på försäsongen bestod utav två matcher mot div. 2 motstånd och man gjorde ingen besviken. Vinst i båda. En match ska ha spelats mot Väckelsång men ifrån den har jag inte något resultat
Lönsboda IBK - Malmhaug KFUM (2) 11-7
Lönsboda IBK - Älmhults IBK (2), 9-6