onsdag 14 september 2011

|Herrar A| Försäsong: FBC Kalmarsund


Då har turen kommit till FBC Kalmarsund, denna spännande sammanslagning av Slätaflys Antagonister med stort A, CL98 och Färjestaden. Givetvis är meningen med denna sammanslagning att man på sikt ska bli en maktfaktor i innebandysverige och efter upprensning i leden väntade ett spelschema med möten mot bra lag.

I premiärmatchen väntade hårdsatsande Craftstadens IBK (där några av dom som föll bort i upprensningen hamnade) och man kunde premiärnerverna och ett helt nytt lag till trots vinna. Sedan följde ett dubbelmöte mot Superligalaget Linköping.

FBC Kalmarsund - Craftstadens IBK (2), 7-4
FBC Kalmarsund - Linköpings IBK (S), 5-9
FBC Kalmarsund - Linköpings IBK (S), 5-8
Fler tuffa matcher spelades i en liten miniturnering där de övriga deltagarna var Malmö FBC och Visby IBK (som kanske har innebandysveriges bäst fungerande hemsida, vacker att titta på är den också). FBC Kalmarsund fick svårt mot de båda allsvenska lagen och förlorade båda matcherna, Malmö vann sin match mot Visby med 5-3 och tog därmed hem hela turneringen

FBC Kalmarsund - Malmö FBC (A), 2-6
FBC Kalmarsund - Visby IBK (A), 5-8
I det andra mötet med Craftstaden, denna gång på bortaplan, blev det målmässigt mycket jämnt trots ledning med tre bollar inför den avslutande perioden. Tillslut kom man undan med en uddamålsvinst. Svårare blev det då mot Växjö som lyckades med bedriften att hålla nollan.

FBC Kalmarsund - Craftstadens IBK (2), 4-3
FBC Kalmarsund - Växjö IBK (A), 0-4
Ett knippe förluster blev facit på försäsongen för FBC Kalmarsund men har säkerligen haft det tuffaste spelschemat av alla i serien, om det räcker för att på allvar vara med och slåss om seriesegern ska bli spännande att se.

FBC Kalmarsunds snitt under försäsongen

Gjorda mål Insläppta mål Poäng
4,00 6,00 0,86

Inga kommentarer: