lördag 24 september 2011

|Damer| Inför säsongen

Tillbaka i Småland

Efter att ha spelat ett par säsonger i södra serien är vi nu tillbaka i rätt serie enligt oss själva. Vi kommer nu att få motstånd som Nybro, Kalmar, Borgholm, Oskarhamn m.fl. och vi ser verkligen fram emot att få möta dessa lag igen. Senast vi var i denna serien plockade vi endast 1 poäng efter en oavgjord premiär hemma. Fler poäng kommer vi att utlova denna säsong!

Hur gick det för oss förra året? Vi slutade på en fjärde placering endast 3 poäng efter seriesegrarna Olofström och endast något poäng från kval. Två utav våra damer placerade sig på topp fem i poängligan varav en utav dem på allra första plats. Vårt mål var att vi skulle placera oss på övre halvan genom att spela disciplinerat och målinriktat. Ni som följde oss vet att vi gjorde en riktigt bra säsong och att målen satt där mot slutet. Ur våra ögon en väl godkänd insats som vi alla deltagare skall vara nöjda med.

Truppen inför denna säsong har fått sällskap utav ett par nya tjejer utifrån, ett par ”återstartare”, men även våra duktiga tjejer underifrån som gärna vill vara med och fightas om platserna. Vi ser fortfarande mixen utav ett brett ålderspann, som väldigt nyttigt för laget, där alla delar med sig utav varandras erfarenheter och egenskaper, både på och utanför planen. Vi har haft försäsong med sommarträning där vi kombinerat kondition och styrka med mycket innebandy. En mini-cup i Karskrona där vi stannade över på Dragsö Camping och där kvällen avslutades med samtal om våra mål, kosthållning, vilka vi är, vad vi vill med innebandy och sedan ytterligare ett träningspass på morgonen.

I skrivande stund har vi 2 veckor kvar till seriestart och vi fortsätter att jobba med att utveckla vårt spel, våra positioner och uppställningar vid fasta situationer i båda zoner. Den där känslan att det snart är seriestart kryper på oss, formationerna skall provas, powerplay, boxplay och frislag trimmas nu på träning. En mycket intressant säsong ligger nu och väntar på att blåsas igång och vårt damlag kommer att fortsätta växa och gå uppför den trappa som påbörjades förra året. Det gäller att vi är med från första stund!!

Undertecknad tillsammans med Göran Henriksson tränar och coachar laget även detta år, laget skall vara i centrum och vi skall ge förutsättningar för damerna att utvecklas både som lag och individuellt. 

Kom och se våra matcher, det är den bästa belöning som Ni kan ge damerna och oss som jobbar i truppen!

Slutligen vill vi rikta ett stort TACK till alla föräldrar som under förra säsongen ställde upp!

Assisterande Tränare
Roger Karlsson


Inga kommentarer: