torsdag 15 september 2011

|Herrar A| Försäsong: Höllviken IBF


Höllviken IBF är ett av fyra uppflyttade lag i Division 1 Södra Götaland denna säsong, detta efter att man kom tvåa i sin serie trots att man haft ledningen långt in på våren men man blev tillslut omsprungna av ett våldsamt spurtande Lönsboda. Andraplaceringen betydde kval mot Sandö IBK som vann Hallands division två. Höllviken gjorde processen kort och vann första matchen med 10-2 och andra matchen med 10-1 för sammanlagt 20-3. Utklassning!

Försäsongen började precis som för Engelholm med Båstad Outdoor Open, en turnering som ligger väldigt tidigt i förberedelserna inför den nya säsongen vilket medför att många lag tar väldigt lätt på det sportsliga. Ett exempel är Allsvenska Balrog som endast mönstrade sju man i matchen mot Höllviken. Man vann sin grupp men hade oturen att möta Engelholm i slutspelet, där man faktiskt ledde med 3-0 med två minuter kvar men Engelholm kom tillbaka och kvitterade med fyra sekunder kvar och vann sedan på straffar

Gruppspelet:
Höllviken IBF - Huddinge IBS (2), 2-1
Höllviken IBF - Fredrikshavn (Danmark), 5-3
Höllviken IBF - Balrog B/S IK (A), 6-2
Slutspelet:
Höllviken IBF - FBC Engelholm (1), 3-4, Förlust på straffar
Den första "riktiga" träningsmatchen spelades mot Åstorp/Kvidinge och det blev knapp seger, men man saknade halva laget. Sedan match i Skånemästerskapen där man krossade Åby och ledde med 7-0 efter första perioden
Höllviken IBF - Åstorp/Kvidinge IBS (2), 7-5
Höllviken IBF - Åby IBK (3), 15-2
Slätaflys före detta seriekollega Tvååker var nästa lag att försöka slå tillbaka Höllviken men misslyckades även dom. I matchen mot Gårdarike spelade man på fyra lines från både sitt H1 och H3 lag. Dessutom vann man mot Palmstaden med 10-6, inte illa alls!

Höllviken IBF - Tvååker (1), 6-4
Höllviken IBF - Gårdarike (2), 3-5
Höllviken IBF - Palmstaden IK (1), 10-6

Imorgon spelas nästa match i Skånemästerskapen mot Göinge som förra året vann division 4 i överlägsen stil samt match mot SödraDal på lördag.

Av de fyra nykomlingarna är det Höllviken som jag tror kommer lyckas bäst, men eftersom jag inte sett någon av dom spela är det bara magkänslan jag går på, i vilket fall tror jag inte att Höllviken blir årets Åstorp/Kvidinge. Man har en väldigt bred trupp och har ställt upp med många juniorer i träningsmatcherna.

Höllvikens snitt under försäsongen (behöver rättas till)


Gjorda mål Insläppta mål Poäng
5,78 3,56 2,11

6 kommentarer:

Anonym sa...

Rolig läsning, fortsätt så

JM sa...

Tackar och bockar. Jag ska åtminstone försöka

jens sa...

Kan du inte tippa placering på lagen när du skriver om dom? Eller en sluttabell när du skrivit om alla kanske?

JM sa...

Visst skulle jag kunna tippa serien men jag har för dålig koll på nykomlingarna och sävsjö för att det ska bli ett rättvist tips. Ska fundera lite så kommer det nån gång nästa vecka

Anonym sa...

Resultatet mot Palmstaden är fel, Höllviken vann med 10-6. Sen matchen mot Gårdarike var en match där man blandade mellan deras H1 lag och H3 lag, de hade några spelare borta plus att man spelade med 4 lines där alla fick sitta en period var :)

JM sa...

Ändrat! Tack så jäkla mycket, roligt att ha läsare som bryr sig. Det är inte lätt att hålla alla siffror i huvudet alltid :)