måndag 19 september 2011

|Herrar A| Försäsong: Munka-Ljungby IBK

Dags att presentera fjolårstvåan Munka-Ljungby, som ju aldrig var riktigt nära att knipa seriesegern mot Malmö som var ett par snäpp för stora för alla. De flesta pratar om Engelholms kaxiga storsatsning eller Kalmarunionen version 2.0 men Munka-Ljungby lär också vara med och fajtas där uppe och kanske tjänar på att strålkastarljuset är riktat åt annat håll.

Det börjar bli tjatigt nu men även Munka-Ljungby ställde också upp i Båstad Outdoor Open. Man hamnade i samma grupp som Lönsboda som ni kunde läsa om igår. Efter tre raka vinster i gruppen och vinst i åttondelsfinalen mot SödraDal blev Superligalaget Falun för stora.
Munka-Ljungby - Lönsboda IBK (1), 5-4
Munka-Ljungby - Gjelleråsen (Norge), 2-1
Munka-Ljungby - Laholms IBK (3), 2-0
Munka-Ljungby - IK SödraDal (2), 3-1
Munka-Ljungby - IBF Falun (S), 1-6
Munka-Ljungby har hunnit med ytterligare en turnering under försäsongen, nämligen Torshälla Cup där även Slätafly spelade. Där gjorde dom väldigt bra ifrån sig och vann alltihop
Munka-Ljungby - Torshälla IBK (1), 5-3
Munka-Ljungby - Nykvarns IF (1), 5-2
Munka-Ljungby - Lesjöfors/Filipstad IBK (1), 7-1
Munka-Ljungby - Sundsvall City (1), 4-3
Munka-Ljungby - Västerås IBF Ungdom (1), 4-3

Munka-Ljungby - Nykvarns IF (1), 4-2
Landskrona fick det tufft mot Munka-Ljungby men hade ett mycket vasst powerplay och fick lika tillslut och i genrepet mot Tvååker blev det seger efter en urladdning i sista perioden
Munka-Ljungby - Landskrona Falcons (A), 6-6
Munka-Ljungby - Tvååkers IF (1), 7-4
Många bra resultat under försäsongen alltså, men man har haft problem att få ihop fullt lag på grund av sjukdomar och annat. Visst är det en styrka att vinna utan fullt manskap men ett lag utan bredd kommer stå sig rätt slätt i den hårda konkurrensen som råder i serien. Det går inte att rulla på elva man i 22 omgångar. Löser dom det problemet kommer dom kämpa till slutet.

Munka-Ljungbys snitt under försäsongen

Gjorda mål Insläppta mål Poäng
4,23 2,77 2,83





2 kommentarer:

Anonym sa...

För Fääen nu. Snacka med grabbarna i styrelsen och se till att fixa en buss inför fredag, folk vill ju åka och kolla! Snacka med Putte och om han förljer med i bussen är ju allt årdnat. Behöver ju bara bussen... Sätt igång!

JM sa...

Tjena Anonym! Jag har vidarebefordrat ditt meddelande till Göran. Får se om det händer nått!