lördag 10 september 2011

|Herrar A| Malmö FBC - Slätafly, 7-5

En mycket bra insats av Slätafly som krigade och slet matchen igenom. Malmö FBC har en fantastisk fart i sitt anfallsspel vilket både Landskrona och FBC Kalmarsund har fått smaka på, vilka fått pisk med 7-3 respektive 6-1 under försäsongen. Det var Malmö som förde matchen, spelade vackert men hade svårt att komma till dom riktigt klara målchanserna mycket på grund av ett riktigt tight försvarsspel under hela matchen, med uppoffrande spel och täckta skott.

Johan Ramvall öppnar målskyttet i boxplay men ledningen är kortvarig och Malmö kvitterar under samma utvisning. Detta resultat står sig perioden ut.

I andra perioden har Gustav Olsson ett friläge men bollen går i stolpen, tyvärr gör Malmö 2-1 i sekvensen efter. Malmö får en spelare utvisad men efter slarv kan Malmö göra 3-1 i boxplay. Därefter flyttar Slätafly fram positionerna lite och man får fantastisk utdelning. Jens spelar upp bollen till Pierré i mitten som lägger ut den till Markus Anderberg som kommer farande längs kanten och skickar distinkt in bollen i bortre krysset, hur snyggt som helst. Mot periodens slut rycker Slätafly sedan ifrån med tre mål inom några minuter. 3-3 gör Johan Ramvall efter härligt slit framför mål, 3-4 gör Ålen efter frislag och 3-5 gör Pierré som vänder runt i slottet och trycker upp den i nättaket. Malmö såklart mycket missnöjda med perioden som trots klart övertag i bollinnehav inte kan förvalta sina chanser. Daniel i mål gör några riktigt svettiga räddningar. Resultatet hittills speglar kanske inte matchen helt och hållet, men Slätafly står upp fantastiskt bra och smäller på bra i närkamperna.

Slätafly börjar sista perioden mycket bra och trycker på för att utöka sin ledning men det vill sig inte riktigt trots en hel del fina kombinationer. Då kommer 4-5 och matchbilden vänder helt och hållet. Malmö växlar i en högre växel och i kombination med att Slätaflyspelarna börjar mattas av trillar målen in. Kvitteringen kommer med 8 minuter kvar, och strax därefter kommer 6-5. Med två minuter kvar tar Slätafly time-out och tar ut målvakten men får inte några riktigt bra lägen. Närmast är Ålen som får bollen bakom mål och får sånär in sin zorro med en minut kvar. Malmö gör sedan 7-5 och avgör matchen.

Sett på hela taget var resultatet rättvist, men såklart surt att tappa en ledning i sista perioden. Slätafly gör en väldigt bra insats mot det bästa motståndet man kommer möta på hela säsongen och spelarna bör vara nöjda med sin insats. Johan Ramvall såg pigg ut i sin första match för säsongen, han har vinnarskallen på rätt plats och var mycket delaktig i både anfall och försvar. Försvarsspelet över hela banan får extra beröm, det verkar som att man är väl rustade inför seriepremiären.