lördag 29 januari 2011

|Herrar A| Röke IBK - Slätafly, 5-4 SD

Slätafly förlorade mot Röke med 5-4 efter att ha tappat en 4-1 ledning i tredje perioden. I Sudden Death fick man ett gyllene läge att ta bonuspoängen med sig hem när Röke fick en man utvisad men det ville sig inte idag och Röke kunde sätta det avgörande målet med en man mindre.

Bild:nsk.se

Målskyttar: Robin Karlsson, Ola Karlsson x2, Jonas Karlsson
Assist: Johan Ramvall x2, Jens Milesson, Jonas Karlsson
Matchinfo

NorraSkåne.se :

Två lag bosatta i division ett-tabellens ingenmansland möttes i Tyrs Hov. En sömning och oinspirerad tillställning? Knappast.
– Det är absolut inga problem med motivationen, säger matchhjälten Niklas Larsson.

Det där har man ju hört förr. Spelare i mittengäng brukar pliktskyldigt mumla något om att de är rejält laddade och sen går de in och joggar lite halvslött på planen.
Men när Niklas Larsson säger att det inte är några problem med motivationen är det inte bara tomma ord. Det visade han med all önskvärd tydlighet i går.

I sudden death åkte Fredrik Karlsson på en (tveksam?) utvisning efter 3.40 och gästerna fick chansen att avgöra i power play.
Och matchens avgjordes när Karlsson satt på botbönken. Men det var Röke som i box play satte 5–4 genom lagkaptenen Larsson.

På egen hand rusade han ifrån Slätaflys försvar och lyckades – lite turligt – lirka in bollen ur snäv vinkel.
– Jag borrade ner huvudet och sprang, jag var rejält trött där, säger Larsson om segermålet.
– Vi vet att vi är bra i box play, så vi gick absolut inte bara in för att hålla tätt. Man vill alltid vinna och det var jäkligt skönt at vi kunde avgöra.

Larsson var inne tillsammans med lillebror Joakim i numerärt underläge och tränaren Kent Johannesson blev inte förvånad när Rökekaptenen avgjorde.
– När bröderna Larsson är inne vet vi att vi har en bra chans även i box play, konstaterar Johannesson.
Larssons segermål var en passande slutpunkt på en mycket underhållande drabbning.
– En härlig match, bra fart och bra intensitet. Så blir det ofta mot Slätafly, de bjuder alltid till, säger Johannesson.

Hans Röke inledde strålande och ägde den första perioden.
– Det var riktigt bra i första – frånsett utdelningen, konstaterar Johannesson.
Sant. För trots spelövertaget stod det 1–1 efter en period och i mittperioden hade Röke stora problem med ett löpstarkt Slätafly.
– De håller på att springa sönder oss i andra, säger Johannesson.

1–1 blev 1–4 inför tredje perioden och Röke var i brygga.
– Vi sa inför sista perioden att vi skulle gå ut och tro på oss själva och det visar vi verkligen att vi gör, säger Niklas Larsson.
Han inledde själv upphämtningen när han, elegant framspelad av Fredrik Karlsson, gjorde 2–4 i power play efter 2.04.
– En inövad variant, påpekar Larsson.

Joakim Larsson reducerade på nytt efter 4.18 och 13.31 in på sista perioden kvitterade Filip Påhlsson.
Och i sudden death fick alltså Niklas Larsson sista ordet.
Kedjan med bröderna Larsson och Fredrik Karlsson var – som vanligt – tongivande i Röke. Niklas gjorde två mål, Joakim gjorde ett och Fredrik Karlsson, hela seriens poängkung, hade ett mål och en assist.

NorraSkåne.se

__________________________________________________________

Kristianstadsbladet:

Underläge med 1–4 inför sista perioden. Ändå lyckades Röke vända och vinna med 5–4 efter förlängning, där Niklas Larsson avgjorde i numerärt underläge (!).
Efter matchen var Röketränaren Kent Johannesson nöjd med matchens avslutande del.

– Vi hade kört fast ganska kraftigt i vårt anfallsspel och ändrade en del saker inför den tredje perioden. Vi började skjuta från rätt läge och fick ett ganska tidigt mål också, säger Johannesson.

Första perioden var Rökes bästa på hela matchen. Ändå hade laget bara 1–1 med sig inför den andra. Då ryckte Slätafly – både i matchen och i tabellen. Åtminstone såg det ut så inför den sista perioden. Men Röke kom tillbaka och vände 1–4 till 5–4. Matchhjälte blev Niklas Larsson som kontrade in sitt andra mål i förlängningen – när Röke spelade med en man mindre.