tisdag 18 januari 2011

|Herrar A| Inför: Slätafly - CL98

Äntligen derby igen! Äntligen dags för att återinföra ordningen efter fadäsen i Kalmar. Eftersom CL98 senast tappade en klar 5-1 ledning till förlust 5-6 mot bottenlaget Halmstad kommer det antagligen att stå två grymt revanschsugna lag på planen på fredag klockan 19.00 och att det dessutom är slutsålt på läktaren borgar för en fantastisk kväll, med härlig inramning och ett tryck på läktaren som saknats lite denna säsong. Om inte detta är nog tändvätska åt spelarna är det något fel på dem!

Foto: Mats Holmertz


Vi förlorade ju som sagt matchen i höstas, en match som vi gav bort i andra perioden som slutade 5-1 till hemmalaget där Johan Wittberg, Jimmie Nilsson och Krister Larsson var de mest framträdande. Tre av målen kom i numerärt underläge, så det är viktigt att hålla sig borta ifrån botbänken, inga onödiga utvisningar tack! Matchen slutade sedan 8-7 efter att Slätafly tagit tag i matchen, dock gick det inte hela vägen, men det var nog många som svettades de sista tre minutrarna.

Jimmie Nilsson har förövrigt bytt klubb och huserar nu i sin moderklubb, Färjestaden, vilket är ett avbräck då han legat högt upp i poängligan tills övergången. På nio matcher hann han med 18 poäng fördelat på 11 mål och 7 assist. Man har dock kvar sin mest tongivande spelare i Johan Wittberg, en spelare som vi känner väl sedan hans tid i Slätafly som en trevlig snubbe med vinnarskalle och målsinne utöver det vanliga, hittills har han gjort 30 poäng, 16+14, och ligger därmed endast en poäng efter Osa, 23+8, vilket bara det är imponerande. Vi får hoppas att våra backar har det som krävs för att stoppa honom denna kväll.

Foto: Paul Madej


Slätafly kommer till denna match efter en stabil seger mot SödraDal ifrån Lund (läs mer om den matchen här) med 3-1, siffror som kunde varit större med rätt skärpa men endast ett insläppt mål är ju fantastiskt. En repris på fredag skulle sitta fint.

Jag vill att Slätafly har derbykänslan med sig ut på planen, jag vill se hjärta och vinnarglöd, killer instinct, jag vill se er allihop i Sporthallen på fredag, men framförallt vill jag se en sådan här bild i tidningen på lördag:

Foto: Paul Madej


CL har fått 40 förköpsbiljetter men räkna med att deras anhängare kommer göra allt för att låta som det dubbla, så snälla hemmapublik, flyersfans, blådårar och annat löst folk, slut upp, våga stå upp och heja fram Slätafly, låt våra lirare känna vårt stöd och bär dom fram till vinst.

På de senaste tre matcherna har Ola Karlsson och Jens Milesson visat bäst form vad det gäller poängskörd då de har gjort fem poäng vardera, därefter följer Linus Strelert, Jonas Karlsson, Mattias Evaldsson, Martin Magnusson och Johan Ramvall på tre poäng vardera. I den interna poängligan är Jonas Karlsson bäst totalt med sina 31 poäng, han ligger på sjätte plats i seriens poängliga, därefter följer Johan Ramvall på 23 poäng och Jens Milesson på 21 poäng, på 14:e respektive 18:e plats i den totala poängligan. Jens ligger på tredje plats bland backarna i serien.

I matchen mot Malmö såg plus-minus statistiken ut på följande sätt:
Pierré Nilsson, +1
Martin Magnusson, ±0
Ola Karlsson, ±0
Johan Ramvall, ±0
Linus Strelert, ±0
Jens Milesson, -1
Mattias Evaldsson, -1
Robin Karlsson, -1
Kristoffer Karlsson, -1
Markus Anderberg, -1
Jonas Karlsson, -2

Under seriens gång har Slätafly varit starka hemma och tagit 13 av 18 möjliga poäng jämfört med 9 av 21 möjliga på bortaplan. Poängtappen på hemmaplan har kommit mot Malmö och Munka. I Sporthallen gör man 9,67 mål per match jämfört med 5,00 på bortaplan, dock släpper man in fler mål på hemmaplan, 6,67 jämfört med 5,43.

CL98 har å andra sidan tagit fler poäng på bortaplan, gjort ungefär lika många mål per match hemma och borta, men släppt in mindre på bortaplan. Skillnaden är inte alls så markant som hos Flyers.

Innan mötet i höstas var det länge sedan lagen möttes i seriespel, vi får gå så långt tillbaka som den 16:e Januari 2004 då Slätafly kunde vinna med 8-5 på hemmaplan. Mötet i Kalmar slutade på samma sätt, 8-5 till Slätafly. Säsongen 02/03 vann Slätafly också båda matcherna, 7-4 i Torsås och 9-7 i Kalmar. Vår historia mot CL98 är alltså mycket trevlig och jag hoppas inte att det förra mötet skulle vara en tendens till trendbrott utan att Slätafly spelar sitt spel och tar tre nya sköna poäng.

Innebandymagazinet skriver såhär inför matchen:
Slätafly-CL98IC (Division I Södra Götaland) Tips: 9-7
Prestigefyllt möte mellan seriefyran och seriesjuan (det skiljer bara två poäng mellan lagen) om vem som är näst bäst i området efter Färjestaden (som kan hamna i samma serie nästa år om de åker ur allsvenskan). Tidigt i höstas vann CL98 i Kalmars Sporthall en tät match med 8-7. Det kommer bli jämnt och många mål även den här gången.


Det var allt för denna gång. Vi ses på fredag!

Joel

1 kommentar:

JL sa...

Ni som tänker gå på CL-matchen men inte fått tag i numrerad sittplats - kom i tid! Först till kvarn...