söndag 16 januari 2011

|Herrar A| Slätafly - Malmö FBC, 4-5

En på förhand tuff match som infriade alla förhoppningar utom en, poäng för hemmalaget. Trots att Flyers inte lät Malmö spela ut hela sitt register var det lätt att se varför Malmö leder serien. Laget är fruktansvärt jämnt utan några som helst dippar i spelet, tre bra femmor och en stabil målvakt. De var dessutom väldigt luriga runt mål med smarta rörelsemönster där Flyersbackarna emellanåt hade vissa problem med markeringar.

Trots motståndets höga nivå är det ändå Slätafly som har ett visst övertag i de första två perioderna men det jämnas ut i den tredje. Tyvärr är gästernas effektivitet lite bättre än Flyers, de kan avgöra med ett par minuter kvar direkt efter att Slätafly missat ett jätteläge.

Här kommer highlights ifrån matchen. Titta gärna i HD-kvalitet, ändra upplösning nere i högra hörnet. Jag ber om ursäkt för skakningar och att jag ibland inte riktigt hänger med i svängarna, men det blir bättre nästa gång.

På det stora hela en mycket bra genomförd match ifrån Slätaflys sida där man visar att alla lag kommer få väldigt svårt att få med sig några poäng med sig hem.

Målskyttar: Jonas "Osa" Karlsson, Jens Milesson, Mattias Evaldsson, Ola Karlsson
Assist: Ola Karlsson, Mattias Evaldsson
Matchinformation
__________________________________________________________

Här kommer ett referat saxat ifrån Malmö FBC's hemsida:

1:a perioden:
Slätafly sätter högt tempo direkt från start och går rakt påmål i alla situationer. Vi är inte tillräckligt aggressiva och vinner för få närkamper. Vi har en bra period med mycket boll i mitten på perioden, men de där sista procenten tryck i passningarna är inte där vilket gör att vi inte skapar tillräckligt många heta chanser. Slätaflys mål är mer elelr mindre identska, omställningar där en man går rakt mot mål och skjuter. Våra mål görs av Rundgren på frislagspetning från Crantz och Clarén på pass från Nilsson efter ett fint anfall.

Skottstatistik: 12-5 i Slätaflys favör.

2:a perioden:
Vi får till lite bättre aggressivitet och skapar därför lite hetare chanser, men bolltempot får vi inte upp i normal standard. Vi får också en del omställningar i våra omställningar, alltså bollförlust väldigt snabbt efter bollvinst vilket skapar bra lägen för våra motståndare. Matchen står och väger med tufft och tätt spel när vi i mitten på perioden har ett par lyckosamma minuter med två mål. Först är det Fransson som lossar bössan från halvplan på passning Danielsen och därefter gör Nordgren sitt första mål för dagen på pass från Crantz som avslutning på riktigt fint anfallsspel. Det går dock inte många minuter förrän Slätafly reducerar på sitt för dagen karaktäristiska vis med enmansomställning rakt mot mål.

Skottstatistik: 13-6

3:e perioden:
Nu skall det avgöras och det blir verkligen match ända in till målsnöret idag. Avslutsmässigt en jämn period (till skillnad från de 2 första där Slätafly kommer till mycket fler avslut) med mycket kamp.

Kvitteringen till 4-4 kommer när vi inte hittar positionerna efter eget PP och Clarén olyckligt får "mattan undandragen under fötterna" (läs parkettgolv och försöktill snabb vändning).

Med cirka 3 minuter kvar har Slätafly en riktigt bra chans att avgöra med öppet mål. Vi drar en lättnadens suck när skottet går utanför. Strax därefter är det skönspel när Crantz hittar Nordgren i slottet. Han sätter avgörande 5-4 på sin egen retur! Under de sista 2 svettiga minuterna lyckas vi till stora delar hålla i bollen och segerjublet är ett faktum!

Sammanfattning:
Vi vet att Slätafly borta är en av säsongens svåraste uppgifter. Vi tog oss an uppgiften, iklädda våra magenta "blåställ" går vi ut och tar en riktig arbetsseger. Slätafly tillät oss inte blända publiken med vackert innebandyspel, men effektivitet blandat med en bra defensiv och hårt jobb lade grunden för dessa underbart sköna och viktiga 3 poäng!

För första (och enda?) gången för säsongen fick publiken i Torsås vända hemåt utan poäng.

Källa

Barometern skriver:

Slätafly hade marginalerna emot sig och föll tungt hemma mot Malmö. Hemmalaget hade flera lägen att gå fram till 5-4, men istället lyckades gästernas Patrik Nordgren trycka in 4-5 med två minuter kvar av matchen. Slätafly passerades i tabellen av CL98.
Barometern

Skånskan skriver:

Malmö FBC vann den svåra bortamatchen mot Slätafly i innebandyettan och håller serieledningen.

5-4 blev segersiffrorna sedan Patrik Nordgren gjort det avgörande målet 17,55 in på den tredje perioden.
- Vi hade en femma som spelade alldeles utmärkt hela matchen. Patrik är åldermannen i den, annars består den av unga lovande killar som alltså låg bakom det sista målet och även ett par av de övriga, berömmer Malmö FBC-tränaren Isac Carlsson.
I den sista perioden blev det mycket speltid för många. Malmö FBC startade matchen med fem backar, men sedan Peter Mårtensson skadat sig i den andra perioden gick man ner på fyra backar och sista 20 gick Malmölaget runt på bara två femmor.
Förutom ungdomsfemman stod målvakten Robert Thylander för en avgörande insats.
- Han var bra, igen, konstaterade Isac Carlsson, och gladde sig åt segern.
- Slätafly är ett mycket starkt hemmalag. Vi gjorde ingen stormatch och hade inte det rätta flytet. Men inställningen var riktigt bra.